HVORFOR DYRKE SPIRER

8 DEJLIGE GRUNDE TIL AT DYRKE SPIRER

SUNDHED

Spirer er fulde af naturlige vitaminer, mineraler, enzymer, proteiner, antioxidanter, plantefibre, klorofyl og livskraft. Spirer er også kaloriefattige og indeholder ingen fedt. Derfor kan spirer støtte din krops naturlige balance og sundhed.

Oekologiske Solsikkefroe til spirer FRISKE SPIRER
Kinaradisespirer af oekologiske spirefroe fra FRISKE SPIRER

GOURMET

Spirer er naturens små kunstværker. De er ikke bare smukke i deres farver. Deres smag og dugfriske sprødhed gør det til en glæde at pynte maden med spirer. Du kan endda vælge, om du vil have lange, lige spirer eller små, krøllede spirer.

REN MAD

Når du dyrker dine egne spirer af økologiske spirefrø ved du, at din mad er fri for klor, pesticider og jordbakterier. Du ved, maden er helt frisk, for spirer vokser lige til du spiser dem. Derfor kan du som spiredyrker nære din krop med ren mad.

SpirePerle hvorfor FRISKE SPIRER
Solsikkespirer med guldhjerter FRISKE SPIRER

ENERGI & OVERSKUD

Når du spirer dine frø, korn, kerner, linser og bønner i stedet for at koge dem, får du langt bedre udbytte af deres varmefølsomme vitaminer, antioxidanter og aminosyrer. Rå spirer er nemme at fordøje og fylder spirer dig med naturligt overskud i en travl dag.

SKØNHED

Alle mennesker kan være smukke, uanset om du er skabt med harmoniske træk. I mine øjne handler skønhed om bevidsthed. Om en krop plejet med sunde vaner. Om at ønske at forstå dig selv og andre, opøve et kærligt sind og godt humør.

Dyrk selv sennepsspirer af spirefroe FRISKE SPIRER
Laer ro ved at dyrke spirer FRISKE SPIRER

RO & GLÆDE

Spirer passer sig selv. Du skal bare skylle dem 2 x daglig. Når du skyller dem, tager det 15 sekunder og skal foregå med rolige hænder. Det giver dig et lille pusterum. En pause, du kan bruge til også at give dig selv lidt vand og en kærlig tanke.

GRØNNE PROTEINER

Nogle spirer som linser, ærter, mungbønne og kikærter har et højt proteinindhold. Fordi spirer er levende planter, er proteinerne nemme at arbejde med for din krop. Da du spiser dine spirer rå, danner de desuden ikke syre under fordøjelsen.

Oekologiske aertespirer groenne proteiner FRISKE SPIRER
Oekologiske spirefroe til dyrk selv spirer FRISKE SPIRER

BÆREDYGTIG MAD

Tørre spirefrø vejer 1/15 af dyrkede spirer. Du dyrker først spirerne, når du skal bruge dem. Spirer kræver ingen jord, gødning, ekstra lys eller varme. Spirefrø kan endda holde i mange måneder. Derfor er hjemmedyrkede spirer meget bæredygtig mad.

LÆR NOGET NYT

Spirer lærer dig om en lille plantes behov for vand, ilt, lys og næring. Nogle spirer er nemme og dyrkes på 2 dage. Andre kræver mere omtanke over flere dage. Så du kan udfordre dig selv med nye niveauer af spirer hele tiden.

Oekologiske aerteskud FRISKE SPIRER
Unge sennepsspirer paa vat FRISKE SPIRER

 SJOV HYGGE

Der er noget fascinerende ved at dyrke sin egen mad. Nogle spirer er så nemme, at selv børn har nem succes med at dyrke dem. Derfor kan spirer være en sjov, fælles fornøjelse for små og store planteelskere.

ER DU NYSGERRIG?

Du er kun et par klik fra at dyrke dine egne spirer.

GRATIS SPIREGUIDE