SENNEP
SPIRER & MIKROGRØNT

Dyrk selv økologiske Sennepsspirer og Mikrogrønt i dit køkken. Sennep er et geldannende frø og skal derfor dyrkes med en unik metode, som du får vist her.
Du kan høste sprøde spirer efter 6 dages dyrkning eller mikrogrønt efter 12 dage.

Økologiske Sennepsfrø

Økologiske spirefrø

Sennepsfrø

Sennepsfrø

Sennepsspirer

Sennep spirer

NÆRING I SENNEP SPIRER

Sennep mikrogrønt og spirer indeholder vitaminerne B1, B3, B6, E og mineralerne Jern, Kalcium, Magnesium, Mangan, Fosfor, Zink, Selen.

SMAG • SPISELIGE DELE

Sennep til spirer har det latinske navn Sinapis alba.

Sennepsspirer smager af middel stærk sennep. De er stærkere, des kortere tid du høster dem, efter de har foldet deres blade ud.

Du kan spise hele spiren fra rodspids til bladtop. Men…Sennep er mildt geldannende. Derfor skal de enten dyrkes på vat eller i en spirebakke med dræning i bakkerne, som fx en SpirePerle. Dyrket på økologisk vat klipper du rødder + vat fra og smider det ud. Dyrket i en
beholder, kan du derimod få glæde af hele spiren.

Du kan godt spise de tomme frøkapsler, men jeg skyller dem selv fra undervejs for at give spirerne vigtig luft til rødderne.

STØRRELSE • UDSEENDE

Sennepsspirer bliver 10 cm lange ex rødder. Rødderne bliver lige så lange.

Det interessante ved sennepsspirer er, at de bliver smukt mørkegrønne på oversiden af bladet og violet-brunlige på undersiden. Stænglen er violet/grøn/hvid. Deres blade er tynde og bløde i rundingen, så de ligner små, halve hjerter.

SENNEPSSPIRER I DIN MAD

Som du nok fornemmer af ovenstående er jeg ret lun på sennepsspirer. De er ganske enkelt elegante.

Deres smag er ret kraftig, så de kan sagtens bære en del af sennepssmagen i en ret. Sennepsspirer er ret sarte, så de skal bruges i kolde retter for at holde det friske udseende.Pynt på smørrebrød eller ovenpå små skåle med sennep er en god rolle til dem.

Hvis du dyrker sennepsspirer på små økologiske vatrondeller, kan du stille dem i dekorative skåle og lade dine gæster selv klippe af dem efter behag ligesom karse.

ALT TIL DIN DYRKNING

Du finder alt til dine Sennepsspirer og Mikrogrønt i shoppen.