SENNEP

SENNEP SPIRER

Sinapis alba

Oekologiske Sennepsspirefroe fra FRISKE SPIRER

SENNEP
SPIREFRØ

Oekologiske Sennepsspirer af froe fra FRISKE SPIRER

SENNEPSSPIRER
3 DAGE

Oekologiske Sennepsspirer FRISKE SPIRER

SENNEPSSPIRER
6 DAGE

Oekologiske sennepsfroe til spirer FRISKE SPIRER

KØB
SENNEPSFRØ

SENNEPSSPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Sennepsspirer smager af middel stærk sennep. De er stærkere, des kortere tid du høster dem, efter de har foldet deres blade ud.

Du kan spise hele spiren fra rodspids til bladtop. Men…Sennep er mildt geldannende. Derfor skal de enten dyrkes på vat eller i en spirebakke med dræning i bakkerne, som fx en SpirePerle. Dyrket på økologisk vat klipper du rødder + vat fra og smider det ud. Dyrket i en
beholder, kan du derimod få glæde af hele spiren.

Du kan godt spise de tomme frøkapsler, men jeg skyller dem selv fra undervejs for at give spirerne vigtig luft til rødderne.

NÆRING I SENNEPSSPIRER

Vitaminer: B1, B3, B6, E
Mineraler: Jern, Kalcium, Magnesium, Mangan, Fosfor, Zink, Selen
Protein: 1% – da sennepsspirer består af 75% vand

STØRRELSE • UDSEENDE

Sennepsspirer bliver 10 cm lange ex rødder. Rødderne bliver lige så lange.

Det interessante ved sennepsspirer er, at de bliver smukt mørkegrønne på oversiden af bladet og violet-brunlige på undersiden. Stænglen er violet/grøn/hvid. Deres blade er tynde og bløde i rundingen, så de ligner små, halve hjerter.

OPSKRIFTER MED SENNEPSSPIRER

Som du nok fornemmer af ovenstående er jeg ret lun på sennepsspirer. De er ganske enkelt elegante.

Deres smag er ret kraftig, så de kan sagtens bære en del af sennepssmagen i en ret. Sennepsspirer er ret sarte, så de skal bruges i kolde retter for at holde det friske udseende.Pynt på smørrebrød eller ovenpå små skåle med sennep er en god rolle til dem.

Hvis du dyrker sennepsspirer på små økologiske vatrondeller, kan du stille dem i dekorative skåle og lade dine gæster selv klippe af dem efter behag ligesom karse.

Vil du dyrke spirer knap

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk