BUKKEHORN

BUKKEHORN SPIRER

Bukkehornspirer – Trigonella foenum-graecum

Oekologiske Bukkehorn spirefroe til dyrk selv spirer FRISKE SPIRER

BUKKEHORN
SPIREFRØ

Oeko Bukkehornspirer af spirefroe fra FRISKE SPIRER

BUKKEHORN
3 DAGE

Oekologiske Bukkehornsspirer af froe fra FRISKE SPIRER

BUKKEHORN
6 DAGE

Oekologiske Bukkehorn spirefroe fra FRISKE SPIRER

KØB
BUKKEHORNFRØ

BUKKEHORNSPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Bukkehornspirer har en lækker smag af karry. Den krydrede smag er mest kraftig, når frøene kun lige er spiret. Da er smagsstofferne så kraftige, at du kommer til at dufte af karry i flere dage trods kun en håndfuld spirer.

Jeg dyrker derfor altid mine Bukkehornsspirer, til de små planter har foldet deres første kimblad ud. På det tidspunkt smager de af frisk salat med en snert af friskt karrypulver, og jeg dufter ikke selv af karry bagefter, selvom jeg ofte spiser mange bukkehornsspirer i mine salater.

Du kan spise Bukkehornsspirer lige fra rodspids til bladtop. Du kan endda bruge de bløde, gullige frøkapsler i sammenkogte retter, hvis du ønsker mere fiber i dine grønne retter.

NÆRING I BUKKEHORNSSPIRER

Vitaminer A, C, B3, B6
Mineraler Kalium, Jern, Kalcium, Kobber, Magnesium, Zink, Fosfor, Mangan, Natrium
Protein 3% – fordi spirer består af 75% vand

BUKKEHORNSSPIRER MED KARRYDUFT

Bukkehornsspirer dufter af karry. Smagen er dejlig i mange retter og smagen af karry er kraftigst, når spiren er lille. Jo længere du dyrker bukkehornsspirer, des mildere bliver de i smagen. Jeg skal huske at fortælle, at karrysmagen også trænger ud gennem dine porer. Så måske skal du vente med at spise dem til efter den store fest eller træningslejren 😉

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Bukkehornsspirer er nemme at dyrke i alle beholdere til spirer. Deres tynde frøkapsler er så bløde, at du kan spise dem og derved få flere fibre i maden. Spirerne bliver op til 10 cm lange uden rødder. Rødderne bliver lige så lange.

Rødderne er lange enkeltrødder – det vil sige, de ikke får rodhår som Broccoli, Raps og Kål. De slanke rødder på Bukkehorn gør det nemt at bruge spirerne i retter, hvor det æstetiske udtryk er vigtigt. Spiren er altid hvid i roden med gulliggrøn stængel og helt grøn top.

OPSKRIFTER MED BUKKEHORNSPIRER

Bukkehornspirer er nemme at elske, fordi de er så alsidige. Du kan enten male de hel små spirede frø og blande dem i dips, hvor du ønsker intens karrysmag.

Når spirerne er lange og har fået blade, kan de ikke bære karrysmagen i en ret alene. Men hvem siger, at du ikke også må bruge karrykrydderi til at opnå den perfekte balance?! I så fald kan Bukkehornsspirer indgå som et elegant tillæg til alle karryretter.

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk