BUKKEHORN
SPIRER & MIKROGRØNT

Dyrk selv økologiske Bukkehornspirer og Mikrogrønt i dit køkken. Det er nemt og sjovt selv for nybegyndere. Du kan høste sprøde spirer efter 6 dages dyrkning eller lækker mikrogrønt efter 12 dage.

Her får du tips og teknikker til din indendørs køkkenhave.

Bukkehornfrø

Økologiske spirefrø

Bukkehornsfrø

Bukkehorn spirefrø

Bukkehornspirer

Modne Bukkehornspirer

NÆRING I BUKKEHORN

Bukkehorn mikrogrønt og spirer indeholder vitaminerne A, C, B3, B6 og mineralerne Kalium, Jern, Kalcium, Kobber, Magnesium, Zink, Fosfor, Mangan, Natrium.

SMAG • SPISELIGE DELE

Bukkehorn til spirer bærer det latinske navn Trigonella foenum-graecum.

Bukkehornspirer har en lækker smag af karry. Den krydrede smag er mest kraftig, når frøene kun lige er spiret. Da er smagsstofferne så kraftige, at du kommer til at dufte af karry i flere dage trods kun en håndfuld spirer.

Jeg dyrker derfor altid mine Bukkehornsspirer, til de små planter har foldet deres første kimblad ud. På det tidspunkt smager de af frisk salat med en snert af friskt karrypulver, og jeg dufter ikke selv af karry bagefter, selvom jeg ofte spiser mange bukkehornsspirer i mine salater.

Du kan spise Bukkehornsspirer lige fra rodspids til bladtop. Du kan endda bruge de bløde, gullige frøkapsler i sammenkogte retter, hvis du ønsker mere fiber i dine grønne retter.

BUKKEHORNSSPIRER MED KARRYDUFT

Bukkehornsspirer dufter af karry. Smagen er dejlig i mange retter og smagen af karry er kraftigst, når spiren er lille. Jo længere du dyrker bukkehornsspirer, des mildere bliver de i smagen. Jeg skal huske at fortælle, at karrysmagen også trænger ud gennem dine porer. Så måske skal du vente med at spise dem til efter den store fest eller træningslejren 😉

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Bukkehornsspirer er nemme at dyrke i alle beholdere til spirer. Deres tynde frøkapsler er så bløde, at du kan spise dem og derved få flere fibre i maden. Spirerne bliver op til 10 cm lange uden rødder. Rødderne bliver lige så lange.

Rødderne er lange enkeltrødder – det vil sige, de ikke får rodhår som Broccoli, Raps og Kål. De slanke rødder på Bukkehorn gør det nemt at bruge spirerne i retter, hvor det æstetiske udtryk er vigtigt. Spiren er altid hvid i roden med gulliggrøn stængel og helt grøn top.

BUKKEHORNSPIRER I DIN MAD

Bukkehornspirer er nemme at elske, fordi de er så alsidige. Du kan enten male de hel små spirede frø og blande dem i dips, hvor du ønsker intens karrysmag.

Når spirerne er lange og har fået blade, kan de ikke bære karrysmagen i en ret alene. Men hvem siger, at du ikke også må bruge karrykrydderi til at opnå den perfekte balance?! I så fald kan Bukkehornsspirer indgå som et elegant tillæg til alle karryretter.

ALT TIL DIN DYRKNING

Du finder alt til dine Bukkehornspirer i shoppen.