ROSENRADISE
SPIRER & MIKROGRØNT

Dyrk selv økologiske Rosenradise Spirer på 6 dage eller Mikrogrønt på 12 dage. Rosenradise er en smuk lille plante, som er nem at dyrke i dit køkken hele året. De gror villigt i alle typer af spirebeholderen.

Her får du tips og teknikker til din indendørs køkkenhave.

Rosenradisefrø

Økologiske spirefrø

Rosenradisefrø

Rosenradise spirefrø

Rosenradise spirer

Rosenradise spirer

NÆRING I ROSENRADISE SPIRER

Rosenradisespirer og mikrogrønt indeholder vitaminerne A, C, B1, B3, B6, B9 og mineralerne Kobber Magnesium, Folat, Fosfor, Mangan.

SMAG • SPISELIGE DELE

Rosenradise til spirer har det latinske navn Raphanus sativus.

Rosenradisespirer smager kraftigt af friske sommerradiser. Søger du en lidt mildere smag, kan du vælge Kinaradisespirer i stedet.

Alternativt kan du lade spirerne stå 2-3 dage efter de har foldet deres blade ud, inden du spiser dem. Længere dyrkningstid gør dem mildere i smagen. Alle radisespirer danner rodhår. Det er hvide, forgrenede rødder, som ligne mug til forveksling. Du kan se de vatlignende rødder allerede fra 2-3 dagen af spiringen. Hele roden og resten af spiren er spiselige og fulde af smag. Frøkapslerne skylles fra, da de er bitre.

STØRRELSE • UDSEENDE

Rosenradisespirer bliver 11 cm fra rod til toppen af de små buede blade. Rødderne bliver samme længde. Rødderne og det nederste af stilken er hvide. Stilken bliver den lyserød/rosa fra midten og op, mens bladene er rosa/grønlige.

Hvis dine blade er farveløse, fordi spirerne har stået mørkt, kan du stille spirebakken lidt lysere. I løbet af en enkelt dag er de fulde af farve.

ROSENRADISESPIRER I DIN MAD

Indrømmet…jeg har en ret stærk mave, men selv jeg kan ikke spise flere håndfulde Rosenradisespirer alene. Derfor mixer jeg dem med friske salatblade og friske grøntsager som agurk og gulerødder. Hvis der ikke er nødder (eller andre proteiner) i salaten, er søde frugter også fine til at dæmpe den radise’effekten’.

I sandwich og i wraps øser jeg derimod spirer på med gavmild hånd. Radisespirer holder sig fine trods en smule varme.

Vil du gerne mixe med andre spirer, sætter kun din fantasi grænsen. Jeg kan personligt anbefale Ærtespirer, Solsikke og Lucerne som gode kandidater med deres milde smag.

ALT TIL DIN DYRKNING

Du finder økologiske frø til Rosenradise spirer i shoppen