KARSE

KARSE SPIRER

Lepidium sativum

Oekologiske Karse spirefroe til dyrk selv spirer FRISKE SPIRER

KARSE
SPIREFRØ

Oekologi karsespirer af spirefroe fra FRISKE SPIRER

KARSE
2 DAGE

Oekologiske Karsespirer af froe fra FRISKE SPIRER

KARSE
6 DAGE

Oekologiske Karse spirefroe fra FRISKE SPIRER

KØB
KARSEFRØ

KARSESPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Karsespirer dyrket i din lille køkkenhave smager, som du kender og sikkert elsker dem.

Karsefrø kan ikke dyrkes direkte i en spirebakke af plast eller glas. Det skyldes, at karse er geldannende – de danner et tyndt slimlag, når de er våde. Løsningen er nem: Dyrk dem på økologisk vat.

Når du dyrker karse på vat, klipper du spirerne af lige over vattet, lige inden du spiser dem. Kun stængler og blade spises. Rødder og vat smides i din grønne skraldespand. Blade og stængler har en kraftig, krydret smag af frisk karse.

NÆRING I KARSESPIRER

Vitaminer: A, B3, C, E
Mineraler: Kalium, Jern, Kalcium, Magnesium, Fosfor
Protein: 2% – Karsespirer består af 75% vand

KARSESPIRER PÅ ØKOLOGISK VAT

Karsefrø er geldannende og danner slim, når frøene bliver våde. Derfor skal karsefrø ligge på økologisk vat for at vokse godt.

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Karsespirer er nemme at dyrke på økologisk vat. De kaster selv deres mørkebrune frøkapsler i løbet af spiringen. Du kan også spise frøkapslerne, hvis du vil have endnu flere fibre. Den tynde, lysegrønne stængel er 10 cm lang og ender i de dekorative grønne, spidse blade.

OPSKRIFTER MED KARSESPIRER

Mange bruger dem på æggemadder og som smagfuld pynt på scrampled eggs. Karse går også godt med mange fiskeretter og til en del smørrebrød.

Jeg elsker selv karsespirer til at give mine salater og wraps et krydret pift. Andre gange bruger jeg dem i grønne dips til rå grøntsagssticks.