KARSE SPIRER

Karsespirer – Lepidium sativum

Oekologiske Karse spirefroe til dyrk selv spirer FRISKE SPIRER

KARSE
SPIREFRØ

Oekologi karsespirer af spirefroe fra FRISKE SPIRER

KARSE
2 DAGE

Karsespirer af oekologiske spirefroe fra FRISKE SPIRER

KARSE
6 DAGE

Oekologiske Karse spirefroe fra FRISKE SPIRER

KØB
KARSEFRØ

KARSESPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Karsespirer dyrket i din lille indendørs køkkenhave smager, som du kender og sikkert elsker dem.

Karsefrø er unikke, fordi de ikke kan dyrkes direkte i en spirebakke af plast eller glas. Det skyldes, at karse er geldannende – de danner et tyndt slimlag, når de er våde. Løsningen er nem: Dyrk dem på økologisk vat på en underkop.

Når du dyrker karse på vat, klipper du spirerne af lige over vattet, lige inden du spiser dem. Kun stængler og blade spises. Rødder og vat smides i din grønne skraldespand.

Blade og stængler har en kraftig, krydret smag af frisk karse.

NÆRING I KARSESPIRER

Vitaminer: A, B3, C, E
Mineraler: Kalium, Jern, Kalcium, Magnesium, Fosfor
Protein: 2% – Karsespirer består af 75% vand

KARSESPIRER PÅ ØKOLOGISK VAT

Karsefrø er geldannende og danner slim, når frøene bliver våde. Derfor skal karsefrø ligge på økologisk vat for at vokse godt. De vil ikke lykkes, hvis du dyrker dem direkte i en spirebakke af glas eller plast. I en bakke af terrakotta – brændt uglaseret ler – vil karsespirerne derimod gerne trives selv uden vat.

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Karse er nem at dyrke på økologisk vat. De kaster selv deres mørkebrune frøkapsler i løbet af spiringen. Du kan også spise frøkapslerne, hvis du vil have endnu flere fibre. Den tynde, lysegrønne stængel er 10 cm lang og ender i de dekorative grønne, spidse blade.

TIP TIL KARSESPIRER

Du vil opleve, at dine dyrkede spirer smager bedst, når de har stået lysere en dag eller to inden du begynder at spise af dem. Det skyldes, at lyset hjælper planterne til at omsætte sukkerstofferne i deres blade.

OPSKRIFTER MED KARSESPIRER

Mange bruger karse på æggemadder og som smagfuld pynt på scrampled eggs. Karse går også godt med mange fiskeretter og til en del smørrebrød.

Jeg elsker selv karsespirer til at give mine salater og wraps et krydret pift. Andre gange hakker jeg dem fint og bruger dem i grønne dips til rå grøntsagssticks.

Hvis du vil gøre påskebordet eller frokosten for gæsterne mere interessant, kan du dyrke karsen på økologisk vat, som du arrangerer i kunstneriske mønstre. Du kan eventuelt indsætte små vatrondeller med andre små spirer af rødkløver eller lucerne inde mellem karsen for at bryde farverne. Læg en saks ved på bordet og invitér dine gæster til selv at ‘høste’ til deres mad.

DYRK SELV SPIRER PÅ VAT
Vil du dyrke spirer knap