KLØVER

KLØVERSPIRER

Trifolium pratense

Oekologiske Kloeverfroe til dyrk selv spirer FRISKE SPIRER

KLØVER
SPIREFRØ

Oekologiske Kloeverspirer af spirefroe fra FRISKE SPIRER

KLØVER
4 DAGE

Oekologiske Kloeverspirer af froe fra FRISKE SPIRER

KLØVER
6 DAGE

Oekologiske Kloever spirefroe fra FRISKE SPIRER

KØB
KLØVERFRØ

KLØVERSPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Kløverspirer findes i en rød og en hvid sort. Hvidkløverspirer smager ligesom rucolasalat. Rødkløverspirer er mere neutrale i smagen og minder meget om Lucerne.

Ligesom Lucerne får begge typer Kløverspirer en lang slank, hvid rod. De elegante rødder er spiselige ligesom stilken og bladene.

Du kan spise de tomme frøskaller, men de er lidt kedelige i smagen. Vil du skylle de tomme kapsler fra, er det nemmest at lægge spirerne i en stor skål med vand lige inden du laver mad med dem. Så er skallerne lige til at hælde fra dine færdigdyrkede spirer.

NÆRING I KLØVERSPIRER

Vitaminer: A, B3, C, K
Mineraler: Kalium, Jern, Kalcium, Kobber, Magnesium, Zink, Fosfor, Mangan
Protein: 3%  fordi kløverspirer består af 75% vand

KLØVERSPIRER SKAL HAVE LYS

Kløverspirer dyrkes altid til de folder deres små blade ud. Du vil bemærke, at smagen i spirerne er bitter og farven er bleg, hvis spirerne vokser mørkt. Oplever du det, skal du bare stille spirebakken lysere. Som farven i bladene bliver mørkere grøn, ændrer smagen sig til at blive mere rund og mild.

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Kløverspirer bliver hvide og grønne i farven uanset sorten, så det er ikke ligetil at kende forskel på de to typer. De bliver begge 12 cm lange uden rødder og 20 cm inkl rødder. De er lige så nemme at dyrke som deres fætter Lucerne.

Du kan kun se forskel på frøene. Hvide kløverfrø er lysebrune. Røde kløverfrø er rødbrune i flere nuancer.

Den interessante forskel ligger i smagen. Kan du lide bitre salater, er Hvid kløver for dig. Foretrækker du mild salat er Rødkløverspirer dit valg.

OPSKRIFTER MED KLØVERSPIRER

Jeg bruger tit kløverspirer af begge typer i mine smoothies. Den hvide kløver maskerer jeg med agurk, saften fra rød grape og ingefær.

Du vil opdage, at denne spire er nem at bruge som erstatning for salat. De er lidt skrøbelige, så varme er ikke deres favorit, men i afkølede sandwiches, wraps, kolde dips og salater er begge kløvertyper i deres es.

Jeg kan specielt godt lide, at hele spiren inkl den lange rod er smuk som grøn pynt.

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk