SPIRESKÅL

SPIRESKÅL

SPIRER I DINE EGNE SKÅLE

Du kan dyrke flere typer spirer i en hjemmelavet spireskål.
Metoden er ikke helt nem, men den er en sjov vej til at se, hvordan du dyrker spirer og om spirer er for dig.

Sennepsspirer gelfroe FRISKE SPIRER

SMUKKE SPIRESKÅLE

Du kan bruge en hvilken som helst skål af porcelæn, glas eller plast til en spireskål. Det giver dig rig mulighed for at skabe en minispirebeholder, der passer perfekt ind i din køkkenstil.

Det bedste stof til at dække åbningen på din spireskål er hørstof eller hampstof. Det skyldes, at denne type stoffer tåler konstant fugt. Bomuld og silke har det derimod med at rådne af konstant fugt. Syntetiske stoffer tørrer for hurtigt ud, selvom de er smukke.

Det kan være sjovt at at lave en lille samling af skåle i forskellige farver eller størrelser med hver deres spire.

TIP TIL SPIRESKÅLE

En spireskål er ikke en helt nem beholder.

Det skyldes, at stoffet nemt tørrer ud og trækker fugt fra spirerne nede i skålen. Spirer visner, hvis de tørrer ud. Derfor er du nødt til at være over din spireskål hele tiden og holde stoffet fugtigt. Det gør en spireskål krævende men stadig en sjov metode til at dyrke lidt spirer i løbet af en weekend.

Et smart tip til succes med spireskåle er at stille skålen på en tallerken med en smule vand. Stoffet suger langsomt vandet. Dermed tørrer stoffet ikke ud mellem skylningerne. Smart trick, ikk?!

SE FLERE TRICKS
Spirekasse 4 forside FRISKE SPIRER
Spirekasse 3 forside FRISKE SPIRER

BÆLGFRUGTER I SKÅLE

Der findes en lille gruppe af spirer, som er perfekte til en spireskål.
De er linser, ærter, kikærter og mungbønne. Disse bælgfrugter er hårdføre og vokser hurtigt.

Det gør dem perfekte til en hjemmelavet spireskål.

Linser og ærter er klar på 2 dage. Kikærter og Mungbønner er klar på 3-4 dage. De skal alle have 1-2 cm rod for at være klar til din mad.
Vil du vide mere om bælgfrugterne?

SE ALLE SPIREFRØ

SÅDAN DYRKER DU I EN SPIRESKÅL

Det er nemt at dyrke dine egne spirer i en spireskål
Du skal bruge:

1 lille porcelænsskål
2 spsk øko linser, ærter eller mungbønner
20×20 cm rent hør- eller hampstof

1

Afmål to spiseskefulde Linser, Ærter, Kikærter eller Mungbønner. De sorter giver den bedste dyrkning i en hjemmelavet spireskål.

2

Læg dine afmålte spirefrø i blød i køligt vand i et helt rent glas og fyld glasset med rigeligt vand. Linser og ærter skal ligge i blød i 4 timer. Kikærter og Mungbønner skal ligge i 12 timer.

3

Når iblødsætningstiden er slut, hælder du vandet fra og skyller spirerne i glasset. Hæld frøene over i den rene spireskål. Dryp derpå alt vandet fra så frøene er fugtige men ikke våde ned i skålen.

4

Vrid stoffet i rent vand og læg det over åbningen af skålen. Stoffet skal ikke røre spirerne, men bare beskytte mod at de tørrer ud i tør luft. Placér skålen i et mørkt hjørne på køkkenbordet. Sæt skålen ovenpå hjørnerne af stoffet, så stoffet ikke glider ned i skålen.

5

Skyl spirerne grundigt morgen og aften ved at fjerne stoffet og skylle spirerne i skålen. Dryp altid vandet fra, så spirerne kun er fugtige men ikke ligger i vand. Hold stoffet fugtigt.

6

Når roden er 1,5 – 2 cm lang, er spirerne klar. Det tager 2-4 dage. Skyl spirerne i frisk, køligt vand og nyd den lækre smag af 100 % økologisk, hjemmedyrket sundhed.

FRØ TIL SPIRESKÅL

Disse frø er bedst egnet til at dyrke i en spireskål. De er klar på 2-4 dage.

Oekologiske aertespirer FRISKE SPIRER

GRØN ÆRT

SE FRØ
Oekologiske roede linsespirer FRISKE SPIRER

RØD LINSE

SE FRØ
Oekologiske Kikaertspirer af kikaerter fra FRISKE SPIRER

KIKÆRT

SE FRØ
Oekologiske Groen linsespirer af froe fra FRISKE SPIRER

GRØN LINSE

SE FRØ
Oekologiske Mungboennespirer af boenner fra FRISKE SPIRER

MUNGBØNNE

SE FRØ
Vil du dyrke din sundhed FRISKE SPIRER

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk