LUCERNE

LUCERNE SPIRER

Lucernespirer – Medicago sativa

Lucerne Alfalfa spirefroe FRISKE SPIRER

LUCERNE
SPIREFRØ

Lucerne Alfalfa 3 dage spirer FRISKE SPIRER

LUCERNE
3 DAGE

Lucernespirer af Alfalfa oekologiske froe FRISKE SPIRER

LUCERNE
6 DAGE

Oekologiske-lucernefroe-fra-FRISKE-SPIRER

KØB
LUCERNEFRØ

LUCERNESPIRER

SMAG  •  SPISELIGE DELE

Lucernespirer er også kendt under navnet Alfalfa spirer. De er den samme og bærer det latinske navn
Medicago sativa.

Lucerne/Alfalfa har en speciel plads i mit hjerte. De var nogle af de første spirer, jeg dyrkede som barn sammen med min mor. Deres smag er helt den samme, som dengang jeg selv var en lille nysgerrig spire – den er
næsten neutral som de grønne blade på iceberg…mums!
Den neutrale smag bliver lidt sødere, hvis du lader spirerne blive flot grønne i de små blade med lidt ekstra lys.

NÆRING

Vitaminer: A, B1, B2, B3, B5, B9, C, K
Mineraler: Kalium, Jern, Kalcium, Kobber, Magnesium, Zink, Fosfor, Mangan
Protein: 4% – fordi Lucernespirer består af 75% vand

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Lucernespirer har små, lysegrønne blade, som er rigtig kønne set under lup. Spirerne har hvid stængel og rod.

Selve roden er enkelt, lang og slank. Den har ikke fimrerødder – rodhår – som Radiser og Broccoli.

Alfalfa/Lucernespirer er ret skrøbelige, så de skal skylles forsigtigt. Til gengæld er spirer dyrket af kvalitetsfrø virkelig hårdføre, og de kan holde i op til 8 dage, efter spirerne har fået blade.

Hvis dine Lucernespirer er gullige/hvide i bladene, skal de stå lidt lysere. De danner klorofyl i deres små blade i løbet af en dags tid.

OPSKRIFTER MED LUCERNESPIRER

Jeg bruger Lucernespirer i min mad 2-3 gange om ugen. Hvorfor? Fordi de er nemme at mixe med alle typer salat, grøntsager og frugter. Derfor får alt fra mine salater, smoothies og wraps en gavmild håndfuld spirer.

Du opdager hurtigt at en en teskefuld spirefrø giver dig en stor håndfuld spirer. Hvis du er blevet ‘oversvømmet’ af dem, holder de sig også godt på køl i op til 7 dage.

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk