ÆRT

ÆRTESPIRER

Pisum sativum

Oekologiske Aertespirefroe fra FRISKE SPIRER

ÆRTER
TIL SPIRER

Oekologiske aertespirer af froe fra FRISKE SPIRER

ÆRTESPIRER
1 DAG

Oekologiske aertespirer FRISKE SPIRER

ÆRTESPIRER
2 DAGE

Oekologiske aerter til spirer FRISKE SPIRER

KØB
SPIREÆRTER

ÆRTESPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Økologiske grønne ærtespirer har en sød smag af friske sukkerærter.

Grønne ærter til spiring er høstet og tørret mere skånsomt end haveærter. Desuden er de ikke bejdset som almindelige frø til havebrug. Bejdsning betyder, at frøene har fået et lag svampemiddel på overfladen. Det har certificerede spirefrø naturligvis ikke.

Du kan spise hele den spirede ært, når den hvide spire er 1-1,5 cm lang. På det stadie er ærten lækkert sprød med klare farver.

Ærtespirer dyrkes i spirebeholdere uden jord. De smager bedst, hvis du fjerner den gennemsigtige skal lige inden du bruger dem i maden.

Ærterne kan også dyrkes til økologiske ærteskud. Vælger du det, skal ærterne plantes i en potte med jord for at få næring til stængel og blade.

Både ærtespirer og ærteskud kan spises rå. Kun rødderne af ærteskud klippes væk.

NÆRING I ÆRTESPIRER

Vitaminer: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C
Mineraler: Kalcium, Jern, Fosfor
Protein: 5% – Procentdelen er målt i forhold til at spirer består af 75% vand.

STØRRELSE • UDSEENDE

Ærterne til spirer er helt runde, grønne eller gullig grønne og 1 cm i diameter. Deres hvide 1-1,5 cm lange spire/hale er kraftig. Hvis du dyrker ærtere til ærteskud, kan du lade dem vokse til 10-20 cm i højden.

OPSKRIFTER MED ÆRTESPIRER & -SKUD

Ærtespirer er en af mine personlige favoritter. De er søde, sprøde og nemme at bruge i salater og grønne proteinsmoothies. Jeg kan også finde på at bruge ærtespirer i spreads eller dips.

Jeg dyrker sjældent selv ærteskud, men op til en fest, kan jeg godt finde på det. En hjemmedyrket potte økologiske ærteskud er efter min erfaring altid et hit som værtsgave.