Sådan dyrker du Rødbedespirer
De bedste spirebeholdere til at dyrke Rødbedespirer er en Spirekasse eller et Spireglas. Guiden viser dyrkningen en SpirePerle spirekasse. Spirerne på billederne er Kløver, men dyrkningsmetoden er den samme for dine Rødbedespirer.

Trin 1
Afmål frømængde

Trin 2
Læg frø i blød

Trin 3
Fordel frø i bakken

Trin 4
Stil i skygge

Trin 5
Skyl morgen + aften

Trin 6
Høst modne spirer
Tips til dine Rødbede spirer & mikrogrønt
Du kan dyrke økologiske Rødbede spirer og Mikrogrønt i dit køkken hele året.
Rødbedespirer er en krævende spire at dyrke selv, men det er muligt med et par professionelle fif til denne farverige mikroplante til din mad.
Rødbede navne
Rødbede til spirer og mikrogrønt har det latinske navn Beta vulgaris.
Jeg har forskellige varianter af rødbede i shoppen afhængig af mine leverandører. Mine frø er altid bakterietestet og godkendt specielt til din dyrkning af spirer og mikrogrønt.
Næring i Rødbedespirer
Rødbedespirer giver dig kostfibre og flere næringsstoffer.
Vitaminer: A, B6, B9, C
Mineraler: Jern, Magnesium, Calcium, Kalium, Natrium.
Bonusstoffer: Rødbedespirer har et specielt højt indhold af Jern.
Smagen af Rødbedespirer
Rødbedespirer og – mikrogrønt har en karakteristisk smag af rå rødbede. De er dog lidt mere krydrede. Det skyldes, at frøkapslerne giver en let og naturlig jordsmag. Den smag bliver mindre udtalt som planterne gror.
Størrelse på planterne
Du kan dyrke rødbedefrø til både spirer og mikrogrønt.
Spirer tager ca 12 dage. De høstes, når de har det første sæt små, grønne blade. Mikrogrønt tager op til 20 dage. Du høster mikrogrønt, når de folder de første ‘ægte’ blade ud.
Langsom spiring
Du vil bemærke, at dine rødbedespirer spirer utrolig langsomt. Det er helt naturligt, at de ligger stille i din spirebeholder de første 4-5 dage. Først derpå begynder de at spire. Så vær tålmodig og skyl morgen + aften.
Fugtighed er nøglen
Nøglen til at få dine rødbedespirer til at lykkes er dels grundig iblødsætning og dels fortsat fugtighed. Hold derfor frøene presset under vand, imens de ligger i blød inden dyrkning. Derefter må frøene ikke tørre ud under dyrkningen.
Spiselige dele
Du kan spise hele Rødbedespirer fra rodspids til bladtop. Dog spiser du ikke de hårde frøskaller på rødbedespirer, da de er seje og ødelægger smagsoplevelsen. Planterne kaster selv frøene, hvis luftfugtigheden om spirerne er høj nok under dyrkningen.
Mad med Rødbedespirer
Rødbede giver både smukke spirer og det større mikrogrønt. Begge størrelser af planter gør det godt som elegant pynt i mange salater og andre retter, der savner et blikfang. Kort sagt en lækker spire og mikroplante.
Rødbedespirer i din mad
Rødbedespirer og – mikrogrønt er meget smukke i alle dine retter. Du kan bruge dem i alt fra pynt til ingrediens. Du må dog bruge dem i løbet af en enkelt dag, efter du har høstet de færdigdyrkede spirer fra din spirebakke. Det skyldes, at Rødbedespirer er sårbare overfor tryk og knæk. Så de kan ikke holde sig mere end en dag efter høst. Du får dog nemt spist dem, fordi de er så flotte.
Du kan spise hele Rødbedespiren fra rodspids til bladtop. Du kan dog ikke spise de hårde frøkapsler.
Hvis alle dine Rødbedespirer ikke har kastet de tykke, uspiselige frøskaller, før du høster dem, er der et trick: Høst den ønskede mængde spirer. Læg de høstede spirer i en stor skål med koldt vand i 15 minutter. Vandet får skallerne til at løsne sig og falde af spirerne. Nu er dine spirer klar til at forskønne dine retter.
Du kan bruge spirerne som pynt i alle salater, dips, på tapas, smørrebrød eller i sandwich. Du finder lækre opskrifter med dine Rødbedespirer + økologiske Frø i shoppen >
Vil du dyrke Rødbedespirer?

Altid venlig kundeservice
Du kan komme i direkte kontakt med mig alle ugens dage. Jeg guider gerne til det rette valg af produkter, der opfylder dine ønsker. Desuden giver jeg gerne tips til dyrkningen. Du finder chat, mail og telefonnummer i shoppen >











