HVIDLØG

HVIDLØG SPIRER

Hvidløgsspirer · Allium sativum

Hvidloegsspirer froe til spirer FRISKE SPIRER

HVIDLØG
SPIREFRØ

Broccoli 3 dage spirer FRISKE SPIRER

HVIDLØG
6 DAGE

Hvidloegsspirer FRISKE SPIRER

HVIDLØG
14 DAGE

HVIDLØGSPIRER

HVIDLØG – EN MEGET SVÆR SPIRE

Hvidløg er af den latinske familie Allium. I samme familie finder du løg, porre, skarlotteløg, porre og purløg. Det unikke ved denne gruppe er, at Alliumfrø er meget svære på grænsen til det umulige at dyrke i din egen spirebakke.

Du skal derfor ikke blive skuffet, hvis det ikke lykkes for dig at dyrke de hvide, sprøde spirer med den elskelige smag. I stedet kan du nyde at købe de færdigdyrkede hvidløgsspirer fra supermarkedet. Den ofte høje pris på færdigdyrkede hvidløgsspirer skyldes, at dette er en svær spire at kultivere selv for industrielle spiredyrkere.

SMAG • SPISELIGE DELE

Hvidløgsspirer har en karakteristisk og krydret smag af hvidløg. Du kan spise hele hvidløgsspiren undtagen den hårde, sorte frøskal. Det er både en flot og sprød spire, der gør det godt som smagfuld pynt i mange salater, som grøn pynt eller smagsforstærker. Kort sagt en lækker spire.

Som beskrevet i første afsnit er det meget svært at dyrke denne spire selv. Derfor vil du få mest glæde ud af at købe en bakke færdigdyrkede hvidløgsspirer og nyde dem frem for at prøve at dyrke dem selv.

NÆRING I HVIDLØGSSPIRER

Vitaminer: B1, B6, C
Mineraler: Kalium, Calcium, Kobber, Fosfor, Jern, Mangan, Selen
Bonusstoffer: Hvidløgsspirer har et specielt højt indhold af vitamin C.
Protein: 1% – Hvidløgsspirer består af 75% vand

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Hvidløgsfrø er små, sorte, hårde og kantede. Frøene har en tyk skal, som gør frøet meget modstandsdygtigt overfor stød og/eller udtørring.
Frøene dufter kraftigt af hvidløg, så snart de bliver våde.

Hvis det mod forventning lykkes dig at dyrke dine egne hvidløgsspirer i din spirebakke, skal de dyrkes i cirka 14 dage indtil stænglen er 10 cm lang. På det stadie vil planten typisk selv have vrikket den hårde skal af de aflange blade.

SKYL FRØSKALLERNE AF

Når du køber de færdigdyrkede hvidløgsspirer i supermarkedet, sidder der ofte sorte frøskaller på spirerne. Det er flot at se på, men frøskallerne er hårde at tygge i og smager bittert. Derfor vil du sikkert gerne skylle dem af spirerne. Et smart trick er at lægge hvidløgsspirerne i en stor skål med koldt vand i 15 minutter. Vandet får skallerne til at løsne sig og falde af spirerne. Nu er dine spirer klar til at forskønne dine retter.

OPSKRIFTER MED HVIDLØGSSPIRER

Hvidløgsspirer er lækkert krydrede og sprøde. De skal bruges i maden i løbet af en enkelt dag, efter du har åbnet bakken med færdigdyrkede spirer fra supermarkedet. Den korte holdbarhed skyldes, at spirerne ikke tåler udtørring og typisk har fået lidt tryk under pakningen. Du får dog hurtigt spirerne brugt, fordi de er så lækre.

Du kan spise hele hvidløgsspiren fra rodspids til bladtop. Du kan dog ikke spise de hårde, sorte frøkapsler. Se tippet til at skylle dem fra ovenfor. Du kan bruge spirerne som pynt eller smagsforstærkende ingrediens i alle salater, dips, på tapas, smørrebrød eller i sandwich.

Vil du dyrke spirer knap

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk