GEO SPIREGLAS

GEO SPIREGLAS

ET ELEGANT SPIREGLAS

GEO Spireglas er et italiensk spireglas. Det er rigtig kønt, og du kan dyrke en del forskellige typer spirer i dette fine lille glas.

GEO SPIREGLAS ER KØNT

Et GEO Spireglas er et rigtig rigtig kønt spireglas med bund i hvid porcelæn og låg + holder i metal. Skruelåget er lavet af en yderring i metal med metalnet og en indre skruering af plast. Du betaler lidt mere for, at beholderen består af så mange dele, men GEO Spireglasset er klart den lidt højere pris værd.

Glasset passer godt ind i det lyse, nordiske køkken. Beholderen er kun 20x20x20 cm, så den passer på ethvert køkkenbord.

Et GEO Spireglas koster 110,- i FRISKE SPIRER Shop.

SpirePerle i Miriam Sommers hænder
Økologiske solsikkespirer

ALLE SPIRER I GEO SPIREGLAS?

Du kan ikke dyrke alt i et GEO Spireglas. De bedste spirer til spireglasset er de store spirer af Ært, Linse, Kikært, Mungbønne. De vokser hurtigt og dyrkes til roden er 1-2 cm på 2-4 dage.

Du kan også dyrke spirer til blade – Kløver, Lucerne, Radise, Bukkehorn – i dit GEO Spireglas. Dem skal du bare sørge for at fordele bedre inde i glasset for succes.

Broccoli, Pinkkål og Rødkål vil kræve stor omsorg i et spireglas. De trives bedre i en spirebakke. Karse, Sennep, Chia og Rucola kan ikke dyrkes i et spireglas men kan dyrkes på vat i den nedre bakke.

SÅDAN BRUGER DU GEO SPIREGLAS

Det er nemt at dyrke spirer i et GEO spireglas.


DU SKAL BRUGE:

1 pose økologiske spirefrø
1 GEO Spireglas
1 ren, ny opvaskesvamp
Parfumefri opvaskemiddel

1

Afmål dine økologiske spirefrø til
spireglasset. Du kan se frømængden
i den lille manual, der ligger i pakken.

2

Hæld frøene over i et rent drikkeglas
og fyld det med køligt vand. Lad glasset
stå på køkkenbordet.

Frø skal ligge i blød i 8 timer.
Linser og Ærter skal ligge i 4 timer.
Mungbønner og Kikærter skal
ligge i blød i vandet i 12 timer.

3

Vask dit GEO Spireglas grundigt
med den rene svamp og opvaskesæbe.
Skyl efter med koldt vand.

4

Tøm iblødsætningsvandet af drikkeglasset.
Fyld glasset igen og hæld frø og vand over
i spireglasset.

5

Skru låget på og tøm vandet ud af glasset
gennem trådnettet. Bank til sidst forsigtigt
på spireglasset, så frøene ikke ligger op
ad metalnettet.

6

Stil spireglasset i metalholderen med åbningen
nedad. Placér metalholderen på porcelænsbunden.
Stil skålen med glasset på dit køkkenbord
i et skyggefuldt hjørne.

7

Skyl spirerne to gange daglig i 10 sek
med køligt vand fra køkkenhanen. Lad
vandet dryppe fra efter hver skylning.

Du må godt ryste glasset blidt, så
spirerne fordeler sig i glasset.
Tøm porcelænsbunden for vand.

Derudover skal spirerne bare have
lov til at vokse, men du må godt tage
glasset op og se de smukke spirer.

KARAKTER

Jeg giver GEO Spireglas 4 ud af 5 spirer.
Det er fordi det er kønt og nemt at bruge, selvom du ikke kan dyrke alle typer spirer i den.

KAPACITET

Du kan høste op til 4 store håndfulde udvoksede spirer per glas.

BRUGERVENLIG

Nemt at sætte sammen og skille ad igen selv for små eller svage hænder.

RENGØRING

Glas og bund tåler opvaskemaskine. Holder og alle dele af låget skal vaskes i hånden.

VARIATION

Du kan kun dyrke en type spirer pr glas. Broccoli, Pinkkål og Rødkål er svære i den.

KVALITET

Alle delene er af fin kvalitet og kan holde mange år, hvis du vasker delene med venlige hænder.

VÆGT

Hele beholderen vejer 700 gram uden spirer og op til 1 kilo med udvoksede spirer.

STØRRELSE

Et samlet GEO Spireglas er 17 x17 cm x 25 cm højt. Du kan ikke bygge det højere/bredere.

PRIS

Du finder GEO Spireglas til 110,- i FRISKE SPIRER shop + forskellige kit med spireglasset.

GODE SPIRER I DIT SPIREGLAS

Violetradise oekologiske spirefroe spirer FRISKE SPIRER

RADISE

Oekologiske Kloeverspirer af froe fra FRISKE SPIRER

KLØVER

Oekologiske roede linsespirer FRISKE SPIRER

LINSE

Oekologiske Groen linsespirer af froe fra FRISKE SPIRER

LINSE

Oekologiske Bukkehornsspirer af froe fra FRISKE SPIRER

BUKKEHORN

Vil du dyrke din sundhed FRISKE SPIRER

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk