Spireglas
En flot metode til
dyrk selv Spirer

GEO Spireglas

Et GEO spireglas er produceret af det italienske Bavicchi.

Når beholderen er sat sammen fylder den 14 x 14 cm og 16 cm i højden. Den firkantede bund er af glaseret stentøj. Holderen, låg og sien er af rustfrit stål og selve glasset er af glas.

Du kan dyrke cirka 15 forskellige spirer i spireglasset. En enkelt sort ad gangen. Et fyldt glas giver 3 håndfulde høstklar spirer.

Du kan ikke dyrke mikrogrønt i dit spireglas, da mikrogrønt kræver andre groforhold.

Du kan genbruge beholderen igen og igen.

Spireglas til spirer

Sådan dyrker du Spirer i et Spireglas

Spireglas trin 1
Spireglas trin 2
Spireglas trin 3
Spireglas trin 4
Spireglas trin 5
Spireglas trin 6

FIND DIT SPIREGLAS

Du kan købe dit GEO spireglas i shoppen

Et kønt Spireglas

Et GEO Spireglas er et kønt spireglas med bund i hvidt stentøj og låg, net + holder i metal. Inde i låget ligger en skruering af plast, så du kan skrue låget fast på glasset.

Dette fine, lyse spireglas passer godt ind i det nordiske køkken. Da glasset er gennemsigtigt, kan du nyde synet af dine spirer der gror inde i glasset.

Da spirer får farve i bladene af lyset, kan du opleve, at dine spirer inde i midten af glasset er gullige. Det skyldes, at de andre spirer skygger for dem. Løsningen er, at du dyrker lidt færre spirer ad gangen og forsigtigt ryster spirerne under skylningen. Sådan vil de flytte sig rundt inde i glasset, og flere kan få lys.

GEO spireglas med kløverspirer
GEO spireglas med kløverspirer

ALLE SPIRER I GEO SPIREGLAS?

Du kan ikke dyrke alt i et GEO Spireglas. De bedste spirer til denne beholder er de store spirer af Ært, Linse, Kikært, Mungbønne. De vokser hurtigt og dyrkes kun til roden er 1-2 cm. Det tager 2-4 dage.

Du kan også dyrke spirer til blade – Kløver, Lucerne, Radise, Bukkehorn – i dit glas. Fordel dem godt inde i glasset og pas på, de ikke ligger op ad sien mellem skylningerne. Det vil få dem til at tørre ud.

De små frø af Broccoli, Pinkkål, Rødkål og Raps kræve stor opmærksomhed i et spireglas. De trives bedre i en SpirePerle eller en SpireSkål.

KAPACITET

Du kan kun dyrke en sort af spirer ad gangen i dit spireglas. Glasset kan rumme op til 6 håndfulde dyrkede spirer ad gangen.

SPIRER

Spireglasset er egnet til at dyrke cirka 15 forskellige sorter af spirer. Det er svært at dyrke de små Broccoli, Raps, Rødkål og Pinkkål i det.

MIKROGRØNT

Et Spireglas er ikke egnet til at dyrke mikrogrønt. Det skyldes, at mikrogrønt kræver andre vækstforhold end et spireglas kan levere til planterne.

VÆGT

Spirebeholderen er i samlet form 14 x 14 cm. Den er 16 cm høj. Det komplette spireglas uden spirer i glasset i vejer 350 gram.

PRIS

Du kan finde GEO spireglas i FRISKE SPIRER shop. Mange andre forhandler også denne fine beholder, som er meget udbredt.

UDSEENDE

Spireglasset er ret tykt, farveløst og transparent som genbrugsglas. Keramikbakken er flødefarvet og har ofte små skønhedsfejl i overfladen.

BRUGERVENLIG

Den er nem at sætte sammen og bruge i hverdagen. Pas dog på, at du ikke kommer til at skrue låget for hårdt fast, da det ødelægger gevindet.

RENGØRING

Du bør rengøre alle delene i hånden med en ren, ridsefri svamp med parfumefri opvaskemiddel. Låg og holder tåler IKKE opvaskemaskine.

Dyrk gelfrø med et spireglas

Vil du gerne dyrke gelfrø som Karse, Mizuna, Rucola og Sennep? Disse frø kan ikke gro inde i et Spireglas, men der er et trick til succes…

Du kan kende gelfrø på, at de danner slim, når de bliver våde. Det er helt naturligt men betyder, at disse frø kræver mere ventilation og dræning end andre spirefrø. Derfor kan de ikke gro inde i selve glasset.

Tricket til at dyrke gelfrø med dit GEO spireglas er, at du kun bruger selve keramikbakken. I bakken lægger du 2 cm tyk, økologisk vat eller en hampmåtte. Ovenpå dette fordeler du de våde gelfrø.

De næste dage skal du bare holde underlaget let fugtigt. Snart har du lækre, krydrede spirer.

gelfrø på vat
Dele i et GEO spireglas

Forsigtig rengøring af Spireglas

Du kan nemt bevare din spirebeholder flot med et par tips:

Brug altid en blød, ridsefri svamp til at gøre låget og holderen ren. Så bevarer du deres overflade flot.

Læg ALDRIG låget eller metalholderen i opvaskemaskinen. Hvis de to dele får for varmt vand, udvider metallet sig. Det betyder, at låget ikke længere passer til glasset. Holderen kan desuden springe i lodningen af for varmt vand.

Brug normalt opvaskemiddel uden parfume til rengøringen af beholderen.

En gang om måneden bør du forsigtigt vippe den indre plastring ud af metallåget. Derpå kan du få det helt rent også inde bag risten.

FIND DIT SPIREGLAS

Du kan købe dit glas i shoppen