SpirePerle

Spirekasse til Spirer & Mikrogrønt
Dansk design af FRISKE SPIRER

SpirePerle spirekasse

SpirePerle er en spirekasse skabt til både Spirer og Mikrogrønt.

Beholderen er 18 cm i diameter og hver del er 4 cm i højden.

Spirebakken er farveløs og gennemsigtig. Sådan du kan nyde dine små planter på deres smukke rejse fra frø til høstmoden plante.

Du kan genbruge beholderen igen og igen i mange år.

Sådan dyrker du Spirer i en SpirePerle

trin 1 spireguide
trin 2 spireguide
trin 3 spireguide
trin 4 spireguide
trin 5 spireguide
trin 6 spireguide

Sådan dyrker du Mikrogrønt i en SpirePerle

trin 1 mikrogroent guide
trin 2 mikrogroent guide
trin 3 mikrogroent guide
trin 4 mikrogroent guide
trin 5 mikrogroent guide
trin 6 mikrogroent guide

FIND DIN SPIREPERLE

Du kan købe din spirebakke i shoppen

SpirePerle med 3 froebakker

En dansk spirebakke

SpirePerle er designet af danske FRISKE SPIRER.

Spirekassen bliver produceret af et dansk plastfirma på Sjælland. Det gør transporten til mit lager på Amager meget kort til glæde for klimaet.

SpirePerlen er støbt af fødevaregodkendt, ftlalat og BPA-fri plast. Plasten er desuden stødfast, så bakken kan holde i mange år til fordel for dig og miljøet.

Du kan dyrke to forskellige sorter i SpirePerlen per frøbakke takket være den faste skillevæg i frøbakken. Hver halve frøbakke giver 2-3 håndfulde dyrkede spirer eller 4 håndfulde dyrket mikrogrønt.

Den er 18 cm Ø, og du kan bygge op til 5 frøbakker ind i højden.

En smuk og moderne spirebakke

SpirePerle spirebakke er designet til at matche det moderne, danske køkken.

I mit design har jeg fokuseret på at skabe en æstetisk spirebeholder, der understreger planternes elegance. Derfor er beholderen gennemsigtig, så du kan nyde synet af dine planter time for time.

At beholderen er gennemsigtig betyder også, at du har nemt ved at se, om planterne trives eller trænger til lidt opmærksomhed. Det kan være en ekstra skylning eller bedre fordeling af frøene i bakken.

Det elegante design gør det også sjovere at have spirebakken stående i køkkenet, når der kommer gæster.

Spireperle med en froebakke

KAPACITET

Hver frøbakke  – bakken med riller i bunden – kan rumme op til 6 håndfulde dyrkede spirer. En frøbakke kan rumme op til 8 håndfulde moden mikrogrønt.

SPIRER

Du kan dyrke alle sorter af spirer i den fra de små Broccoli til store Solsikke eller den svære Rødbede. Du kan dyrke 5 lag i bakken på samme tid.

MIKROGRØNT

Du kan dyrke alle sorter – undtagen gelfrø – til Mikrogrønt i din SpirePerle. Du kan kun dyrke et lag mikrogrønt i SpirePerlen ad gangen.

VÆGT

SpirePerlen er 18 cm i diameter. Hver bakke er 4 cm i højden. En komplet beholder med låg, frøbakke og bund er 12 cm høj og vejer 350 gram.

PRIS

SpirePerle forhandles kun via FRISKE SPIRER shop. Prisen er 200,- for en beholder med en bund, en frøbakke og et låg. Du kan tilkøbe ekstra frøbakker.

UDSEENDE

SpirePerlen er farveløs og gennemsigtig for at give dine planter optimalt med lys. Bunden er løftet fra bordet. Hulmønster i toppen sikrer ilt.

BRUGERVENLIG

Der er ingen skruer eller løsdele. Den er nem at sætte sammen, men hjernen skal de første gange vænne sig til at vinkle bakkerne korrekt.

RENGØRING

Du bør rengøre alle delene med en ren, ridsefri svamp med parfumefri opvaskemiddel. Den tåler opvaskemaskine på plastprogram.

SpirePerle spirebakke med radisespirer

Hvilke frø er egnet i en SpirePerle?

Du kan dyrke alle sorter af frø i din SpirePerle spirekasse.

Det vil sige alt fra små Broccoli til de store Solsikkespirer og alt fra de hurtige Ærter og Mungbønner til den langsomme Rødbede.

Du kan også dyrke geldannende frø som Karse, Rucola, Sennep og Mizuna i SpirePerlen. Det kræver bare en let modificering. Den teknik finder du forklaret nedenfor.

Uanset dit valg af planter vil du opleve, at beholderen gør dyrkningen nem.

En multifunktionel spirebakke

SpirePerle spirebakke er designet til at være multifunktionel.

Det oplever du ved, at du kan dyrke både de små Spirer og det høje Mikrogrønt i beholderen.

Du kan desuden tilpasse din SpirePerle efter behov. Det gør du ved at sætte ekstra frøbakker ind i beholderen eller tage nogen ud afhængig af mængden af grønt, du vil dyrke til ugen.

Der er en fast skillevæg i hver frøbakke, så du kan dyrke to sorter i hver bakke og dermed få mere variation.

Et ekstra plus er, at der er dupper under bunden, så beholderen bliver løftet over bordpladen.

SpirePerle med to lag friske spirer
Hampmåtte i SpirePerle

Sådan dyrker du gelfrø i SpirePerle

Vil du gerne dyrke gelfrø som Karse, Mizuna, Rucola og Sennep i din SpirePerle?

Gelfrø kræver mere ventilation og dræning end andre spirefrø. Derfor kan de ikke gro direkte i en SpirePerle frøbakke. Tricket til at dyrke gelfrø i en SpirePerle er, at du lægger enten økologisk vat eller hampmåtte i frøbakken og drysser frøene ud på det.

Hvis du vælger at dyrke gelfrø i din SpirePerle, er det vigtigt, at de vokser uden andre frøbakker hverken over eller under bakken med gelfrø. Det skyldes, at gelfrø kræver meget ventilation.

Du skal bare holde vat/hampmåtten let fugtig ved at vande let hver dag de første 4 dage. Derefter kan du skylle dem som almindelige spirer morgen og aften.

Hold din SpirePerle smuk

Du vil sikkert gerne bevare din SpirePerle spirebakke flot. Så her får du et par tips:

Brug altid en blød, ridsefri svamp til at gøre beholderen ren. Så bevarer du beholderen helt transparent.

Kom helt ud i hjørnerne af bakken med svampen. Så får du fjernet de gullige kanter, som kan bygge sig op i bundens riller efter et par dyrkninger.

Brug normalt opvaskemiddel uden parfume til rengøringen.

Læg frøbakken i en blanding af brintoverilte mixet 1:10 med koldt vand en gang om måneden. Brintoverilte opløser bakteriedannelser, som giver rillerne en gule farve. Så får du renset bakken helt op, og den er nem at vaske flot med den bløde svamp igen.

SpirePerle uden BPA og ftalater

FIND DIN SPIREPERLE

Du kan købe din SpirePerle i shoppen