SOLSIKKE

SOLSIKKE SPIRER

Helianthus annuus

Oekologiske Solsikkespirefroe FRISKE SPIRER

SOLSIKKE
SPIREFRØ

Oekologiske Solsikkespirer af spirefroe fra FRISKE SPIRER

SOLSIKKE
3 DAGE

Oekologiske Solsikkespirer FRISKE SPIRER

SOLSIKKE
7 DAGE

Oekologiske solsikkefroe til spirer FRISKE SPIRER

KØB
SOLSIKKEFRØ

SOLSIKKESPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Solsikkespirer smager af friske solsikkekerner med et salatagtigt strejf. De har en lidt skarp kant i smagen, når spirerne er helt små og lige har fået blade. Når planten har haft tid til at omdanne sukkerstofferne i blade og stængel i løbet af 1-2 dage efter de har fået blade, er solsikkespirer derimod søde og bløde i smagen.

Du bemærker hurtigt, at Solsikkespirer danner rodhår – ekstra små rødder på hovedroden. Når rødderne er små, ligner de mug til forveksling. Som spiren bliver større, bliver rødderne kraftigere og længere. Du kan spise hele spiren inklusiv de hvide rødder. De tykke sorte skaller kan ikke spises.

NÆRING I SOLSIKKESPIRER

Vitaminer A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, E
Mineraler Jern, Kalcium, Fosfor, Selen, Magnesium, Zink, Kobber, Mangan
Protein 3% – solsikkespirer består af 75% vand

BRUG IKKE FUGLEFRØ

Nogle gange spørger spiredyrkere, om de kan bruge solsikkefrø i fuglefoder til spirer. Det anbefaler jeg ikke, for fuglefrø er ofte sprøjtet og sprøjtegifte går ind i spirerne. Vælg i stedet økologiske solsikkekerner med skaller. De giver gode, sunde spirer.

STØRRELSE • UDSEENDE

For at få flotte solsikkespirer, skal de dyrkes af solsikkekerner med skaller. Solsikkekerner uden skaller rådner typisk. Solsikkespirerne bliver høje med op til 17 cm stængel. Deres blade er 1-1,5 cm lange og tykke.

Stænglen er oftest helt hvid og bliver grønnere længere oppe ad stænglen. Bladene er mørkt grønne på over- og undersiden. Hvis dine spirer er lyse/hvide, skal de have lidt mere lys, så de kan danne klorofyl.

Nogle gange bliver spirerne smukt lyserøde i stænglen. Det er helt normalt og skyldes, at spirerne er lidt stressede fx grundet varme, for lidt fugt eller skift mellem varme og kulde.

OPSKRIFTER MED SOLSIKKESPIRER

Solsikkespirers søde smag minder om helt friske solsikkekerner. Deres smag er let og lækker i rå salater og grønne smoothies.

Hvis jeg serverer salat med solsikkespirer for gæster, skærer jeg gerne rødderne fra. De lange, kraftige rødder er smukke fra en botanisk
synsvinkel, men ikke altid fra et gourmet synspunkt. I stedet gemmer jeg rødderne og bruger dem i grønne smoothies eller blender dem ind i dips.

Spirernes stængler og toppe er smukt grønne og pynter i sandwich, salater eller wraps.

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk