VIOLETRADISE SPIRER

Raphanus sativus

Violetradise oekologiske spirefroe FRISKE SPIRER

VIOLETRADISE
SPIREFRØ

Oekologiske Violetradisespirer af spirefroe FRISKE SPIRER

VIOLETRADISE
3 DAGE

Violetradise oekologiske spirefroe spirer FRISKE SPIRER

VIOLETRADISE
6 DAGE

Oekologiske Broccolispirefroe fra FRISKE SPIRER

KØB
VIOLETRADISEFRØ

VIOLETRADISESPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Violetradisespirer smager kraftigt af friske sommerradiser. Søger du en lidt mildere smag, kan du vælge Kinaradisespirer i stedet.

Alternativt kan du lade spirerne stå 2-3 dage efter de har foldet deres blade ud, inden du spiser dem. Længere dyrkningstid gør dem mildere i smagen.

Alle radisespirer danner rodhår. Det er hvide, forgrenede rødder, som ligne mug til forveksling. Du kan se de vatlignende rødder allerede fra 2-3 dagen af spiringen. Hele roden og resten af spiren er spiselige og fulde af smag. Frøkapslerne skylles fra, da de er bitre.

NÆRING I VIOLETRADISESPIRER

Vitaminer: A, C, B1, B3, B6, B9
Mineraler: Kobber Magnesium, Folat, Fosfor, Mangan
Protein: 3%  spirer består af 75% vand

STØRRELSE • UDSEENDE

Violetradisespirer bliver 11 cm fra rod til toppen af de små buede blade. Rødderne bliver samme længde.

Rødderne og det nederste af stilken er hvide. Stilken bliver den lyserød/rosa fra midten og op, mens bladene er rosa/grønlige.

Hvis bladene i dine Violetradisespirer er farveløse, fordi spirerne har stået mørkt, kan du stille spirebakken lidt lysere. I løbet af en enkelt dag er de fulde af farve.

OPSKRIFTER MED VIOLETRADISESPIRER

Indrømmet…jeg har en ret stærk mave, men selv jeg kan ikke spise flere håndfulde Violetradisespirer alene. Derfor mixer jeg dem med friske salatblade og friske grøntsager som agurk og gulerødder. Hvis der ikke er nødder (eller andre proteiner) i salaten, er søde frugter også fine til at dæmpe den radise’effekten’.

I sandwich og i wraps øser jeg derimod spirer på med gavmild hånd. Radisespirer holder sig fine trods en smule varme.

Vil du gerne mixe med andre spirer, sætter kun din fantasi grænsen. Jeg kan personligt anbefale Ærtespirer, Solsikke og Lucerne som gode kandidater med deres milde smag.

Vil du dyrke spirer knap