RUCOLA
SPIRER & MIKROGRØNT

Dyrk selv økologiske Rucolaspirer og Mikrogrønt i dit køkken. Rucola er et geldannende frø og skal derfor dyrkes med en unik metode, som du får vist her.

Du kan høste sprøde spirer efter 6 dages dyrkning eller mikrogrønt efter 12 dage.

Rucolafrø

Økologiske spirefrø

Rucolafrø

Rucola spirefrø

Rucolaspirer

Modne Rucolaspirer

NÆRING I RUCOLASPIRER

Rucola mikrogrønt og spirer indeholder vitaminerne A, B3, C, E, K og mineralerne Kalium, Jern, Kalcium, Magnesium, Fosfor.

SMAG • SPISELIGE DELE

Rucola til spirer har det latinske navn Eruca vesicaria ssp. sativa.

Rucolaspirer smager ligesom rucolasalat bare lidt kraftigere. Smagen sidder primært i bladene og den grønne del af stænglen, men den nedre stængel smager også rucolaagtigt.

Rucolaspirer skal dyrkes på økologisk vat ligesom Karse. Det skyldes, at rucolafrø danner gel, når de er våde. Frøene rådner næsten altid, hvis de dyrkes i spirebakker af plast eller glas. Spirebakker af terrakotta er derimod også en mulighed.

Dyrker du Rucolaspirer på vat, klipper du spirerne af lige over vattet, lige inden du spiser dem. Kun stængler og blade spises. Rødder og vat smides i din grønne skaldespand.

STØRRELSE • UDSEENDE

Rucolaspirer er mørkegrønne i blade og øvre stængel. Den nedre stængel er lysegrøn. Stænglen bliver ca 10 cm høj. Bladene er 1×1 cm. Der er to elegant buede blade på hver stængel. Smagen sidder primært i den øvre stængel og i bladene.

RUCOLASPIRER I DIN MAD

Du kan bruge Rucolaspirer i dine opskrifter helt ligesom du kender det fra den fuldvoksne rucola salat.

Nogle blender dem ind i hjemmelavet pesto. Jeg laver selv min pesto af økologisk rucolasalat fra supermarkedet, men pynter den færdige ret med masser af spirer.

Andre gange laver jeg en salat af pinjekerner, fint snittede tomater, grøn salat, rødløg, olivenolie og et hav af rucolaspirer.

ALT TIL DIN DYRKNING

Du finder alt til dine Rucolaspirer og Mikrogrønt i shoppen.