RUCOLA SPIRER

Eruca vesicaria ssp. sativa

Oekologiske Rucolaspirefroe FRISKE SPIRER

RUCOLA
SPIREFRØ

Oekologiske Rucolaspirer af spirefroe fra FRISKE SPIRER

RUCOLA
3 DAGE

Oekologiske Rucolaspirer FRISKE SPIRER

RUCOLA
6 DAGE

Oekologiske rucolafroe til spirer FRISKE SPIRER

KØB
RUCOLAFRØ

RUCOLASPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Rucolaspirer smager ligesom rucolasalat bare lidt kraftigere. Smagen sidder primært i bladene og den grønne del af stænglen, men den nedre stængel smager også rucolaagtigt.

Rucolaspirer skal dyrkes på økologisk vat ligesom Karse. Det skyldes, at rucolafrø danner gel, når de er våde. Frøene rådner næsten altid, hvis de dyrkes i spirebakker af plast eller glas. Spirebakker af terrakotta er derimod også en mulighed.

Dyrker du Rucolaspirer på vat, klipper du spirerne af lige over vattet, lige inden du spiser dem. Kun stængler og blade spises. Rødder og vat smides i din grønne skaldespand.

NÆRING I RUCOLASPIRER

Vitaminer: A, B3, C, E, K
Mineraler: Kalium, Jern, Kalcium, Magnesium, Fosfor
Protein: 2% Procentdelen er målt ift at spirer består af 75% vand

STØRRELSE • UDSEENDE

Rucolaspirer er mørkegrønne i blade og øvre stængel. Den nedre stængel er lysegrøn. Stænglen bliver ca 10 cm høj. Bladene er 1×1 cm. Der er to elegant buede blade på hver stængel. Smagen sidder primært i den øvre stængel og i bladene.

OPSKRIFTER MED RUCOLASPIRER

Du kan bruge Rucolaspirer i dine opskrifter helt ligesom du kender det fra den fuldvoksne rucola salat.

Nogle blender dem ind i hjemmelavet pesto. Jeg laver selv min pesto af økologisk rucolasalat fra supermarkedet, men pynter den færdige ret med masser af spirer.

Andre gange laver jeg en salat af pinjekerner, fint snittede tomater, grøn salat, rødløg, olivenolie og et hav af rucolaspirer.

Vil du dyrke spirer knap