MUNGBØNNE SPIRER

Dyrk selv økologiske Mungbønnerspirer i dit køkken. Mungbønner er nemme at dyrke i alle spirebeholdere. Du kan høste de modne spirer efter 2-3 dages dyrkning.

Her får du tips og teknikker til din indendørs køkkenhave.

Mungbønner

Økologiske spirefrø

Mungbønner

Mungbønne spirefrø

Mungbønnespirer

Modne Mungbønnespirer

NÆRING I MUNGBØNNE SPIRER

Mungbønnespirer indeholder vitaminerne B2, B3, B5, B6, C, K og mineralerne Kalcium, Jern, Kalium, Fosfor, Magnesium, Mangan, Kobber, Natrium.

SMAG • SPISELIGE DELE

Mungbønner til spirer har det latinske navn Vigna radiata.

Mungbønnespirer smager af friske grønne ærter. De er mest sprøde og fine i smagen, når den hvide spire er 1-1,5 cm lang. Mungbønnespirer dyrkes ikke, til de får blade.

Du kan spise hele spiren inkl den grønlige frøkapsel. Selve frøkapslen er fuld af fibre, men de er lidt kedelige i smagen. Derfor skyller mange dem fra lige inden de bruger spirerne i maden.

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Mungbønner til spirer har næsten altid samme størrelse på 1 cm i længden og ½ cm i bredden. De har en mørkegrøn overflade og er gullighvide under frøkapslen. Jeg anbefaler, at du kun bruger økologiske Mungbønner til spiredyrkning, da den kvalitet giver dig den bedste spiring.

Nogle gange bliver Mungbønnespirer pink eller lyserøde i overfladen. Det er helt naturligt og skyldes, at spirerne er blevet lidt stresset af for meget varme, kulde eller for lidt fugt. Mungbønnespirer, der er røde i overfladen er fint spiselige. Det røde stof er det samme, som eksempelvis æbler danner, når de får kraftig sol.

MUNGBØNNESPIRER I MAD

Spirede Mungbønner smager let af friske ærter, når de små hvide haler er max 1,5 cm. I den længde er hele mungbønnespiren inkl selve bønnen mest sprød. Den lette smag gør dem nemme at bruge i alle friske salater.

Spirerne består af 75% vand som alt friskt grønt. Trækker du vandet ud af spiren består den af 18% protein. Derfor bruger jeg gerne mine mungbønnespirer i vegetariske proteinsmoothies.

Jeg bruger også ofte mine bønnespirer af mungbønner i wokretter. I varme retter tilsætter jeg spirerne, så de kun lige bliver lune, for ikke at ødelægge deres sarte næringsstoffer.

– SHOP –

Køb Grønne linser til Spirer

Økologiske
Grønne linser

Køb Røde linser til Spirer

Økologiske
Røde linser

Køb Mungbønner til Spirer

Økologiske
Mungbønner

Køb Kikærter til Spirer

Økologiske
Kikærter

Køb Ærter til Spirer

Økologiske
Ærter