HVORDAN

SPIREGUIDE

9 TRIN TIL FRISKE SPIRER

Spireguide til dig, der vil lære at dyrke dine egne økologiske spirer året rundt.

1
VÆLG DINE SPIREFRØ

Når du vælger økologiske spirefrø af god kvalitet, opnår du den bedste spireevne, dine spirer vokser hurtigt og din lille spirehave passer sig selv.

2
AFMÅL DINE SPIREFRØ

Dine spirer vokser bedst, når der er balance mellem mængden af spirefrø og spirebakkens størrelse. Det er nemt med et par tips om frømængde.

3
LÆG FRØENE I BLØD

Tørre spirefrø ligger i naturlig dvale. Når du lægger dine frø i vand i 2-12 timer vågner de af dvalen og begynder at spire.

4
OP I BAKKEN

Nu er de fugtige spirefrø klar til at spire løs. Hæld dem op i en egnet spirebakke og skyl frøene rene med køligt vand.

5
PLACERING

Spirer skal hverken stå i mørke eller i solen. På køkkenbordet i indirekte sollys er det bedste sted til dine spirer året rundt.

6
SKYL 2x HVER DAG

Spirer skal hele tiden være en smule fugtige. Det opnår du nemt ved at skylle dem med køligt vand fra køkkenhane 2-3 gange hver dag.

7
DEN RETTE STØRRELSE

Nogle spirer skal kun have en lille, hvid hale. Andre spirer skal dyrkes til de får små blade. Det afhænger af spirens type og din smag.

8
RENE SPIRER I MADEN

Når dine spirer er vokset til den ønskede størrelse skal de skylles helt rene, med et citronbad, så du kan nyde dem rå i din mad.

9
RENGØR BAKKEN

Renlighed er alfa og omega for raske spirer. Inden du sætter en ny runde spirer i gang, skal din spirebeholder være ren og lækker.

LANG HOLDBARHED

Hvis du opbevarer dine spirer optimalt kan de holde sig friske i op til en uge.

INSPIRATION

Spiredyrkning er en fascinerende verden af smag og farver til din glæde hver dag.

LÆKRE OPSKRIFTER

Du kan bruge dine spirer i alle typer kolde, lune eller varme retter.

SPIREGUIDE BOG

Ønsker du en grundig spireguide?
En A-Z i at dyrke dine egne spirer?

Du finder det hele i spirebogen
skrevet af FRISKE SPIRER.

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk