Tips til placering af spirer

Den bedste placering af dine spirer er i køkkenet i let skygge.
For mikrogrønt er det under en god pære men stadig tæt på køkkenvasken.

Placering af spirer og mikrogrønt i køkkenet

PLACERING AF SPIRER I KØKKENET

Den bedste placering af dine spirer er hverken i et mørkt skab eller i en lys vindueskarm. Det foretrukne sted for spirer er et let skyggefuldt hjørne af dit køkken.

Hvorfor ikke i solen?

Fordi spirer er meget følsomme over for lys og varme. De unge planter tørrer let ud, hvilket får dem til at visne og blive dårlige. Så find et rent og skyggefuldt hjørne i dit køkken til din spirebeholder.

Dine spirer vil elske dig for det.

PLACERING AF MIKROGRØNT

Dit mikrogrønt er større end spirer og kræver derfor ofte lidt mere plads. Hvis du dyrker mikrogrønt i en SpirePerle, kræver de større planter dog kun lidt mere plads i højden.

Mikrogrønt er specielt idet de har brug for en del mere lys end spirer. Det mest optimale – specielt her i det mørke Skandinavien – er derfor, at stille dit mikrogrønt under en vækstpære fra dag 7 af dyrkningen.

Solen vil stadig være for varm til mikrogrønt, men en LED pære kan du sagtens placere ret tæt på planterne, fordi LED afgiver meget lidt varme.

Hvor din beholder skal stå?

Stadig gerne i køkkenet tæt på vasken, så du husker at skylle dine planter hver dag.

Placering af mikrogrønt i køkkenet
Placering af blege eller gule spirer

PLACERING OG GULE BLADE

Dine friske spirer og mikrogrønt vil naturligt udvikle smukke farver i deres blade og øverste stængler, når de vokser sig større.

Planterne kan dog kun udvikle farver, hvis de udsættes for i det mindste en smule lys.  Så hvis du dyrker planterne i komplet mørke, vil planterne blive blege og have gule blade.

Den sjove kendsgerning er, at gule blade snart vil udvikle smukke farver, når du stiller SpirePerlen et lysere sted. Transformationen fra gule til farverige blade tager ca. 1 dag.

SKYGGE ELLER LYS TIL SPIRER

Det betyder ikke noget, om dit køkken er meget lyst eller skyggefuldt, når du dyrker spirer.

Ude i naturen spirer frøene i den mørke jord eller i den mere lysfyldte topjord. Uanset dybden i jorden vil roden gro nedad, og stænglen vokse opad. Det er plantens natur uanset lysforholdene. Dine spirer gør det samme, selvom de gror uden jord i din SpirePerle.

Lyset har derimod betydning for, hvornår planterne får blade. For så snart stænglen får lys nok, vil bladknoppen udvikle sig og snart efter folde de små kimblade – cotyledons – ud.

Det interessante er, at hvis du dyrker dine spirer lyst, bliver planterne små og kompakte. Hvis du dyrker dem mørkt, bliver de i stedet høje og ranglede. Ganske enkelt fordi lyset bestemmer, hvornår planterne danner blade.

INDIREKTE LYS TIL SPIRER

Den vigtigste ting for spirer er, at de ikke udsættes for udtørrende varme. Direkte sollys er for varmt til de små, sårbare spirer. Så find et sted til din SpirePerle, hvor solen ikke når den i løbet af dagen.

Et let skyggefuldt hjørne af køkkenet er en god placering af spirer og mikrogrønt.

Hvis du foretrækker dine spirer lange og slanke, skal du bare stille dem længere væk fra vinduet. Dette giver dig “mere spire” af hvert frø.

Hvis dit køkken er meget lyst, kan du lægge et rent, mørkt viskestykker over spirebeholderen eller placere noget stort ved siden af ​​spirebakken for at give skygge.

Forresten…Du må bare aldrig stille din spirebakke ind i et skab. Planter kan ikke ånde i lukkede rum, og fugten er ikke sundt for dine skabe.

Placering af spirer tæt på vasken

PLACERING TÆT PÅ VASKEN

Spirer og mikrogrønt vokser bedst, når de står i køkkenet. Dette skyldes, at køkkenet er rent, og dine unge planter elsker et rent miljø.

Når din SpirePerle står i køkkenet, er det også let at huske at skylle dine planter hver morgen og aften. Skylningen vil rense planterne og holde dem fugtige, så de kan vokse godt.

Skyl forresten altid spirer og mikrogrønt med køligt, frisk drikkevand uden tilsætningsstoffer.

Du kan lære mere om skylning og vandkvalitet i blogindlægget Skyl spirer og mikrogrønt >

FIND DET HELE I SHOPPEN