FENNIKEL

FENNIKEL SPIRER

Foeniculum vulgare

Fennikel spirefroe FRISKE SPIRER

FENNIKEL
SPIREFRØ

Fennikel 4 dage spirer FRISKE SPIRER

FENNIKELSPIRER
4 DAGE

Fennikel oekologiske spirer FRISKE SPIRER

FENNIKELSPIRER
9 DAGE

Oekologiske-fennikelfroe-til-spirer-fra-FRISKE-SPIRER

KØB
FENNIKELFRØ

SMAG • SPISELIGE DELE

Fennikelspirer smager af en blanding af salat og sød lakrids nærmest som bolcherne, Kongen af Danmark. Du kan spise fennikelspiren inkl de tynde rødder og lange slanke blade.

Når du bruger hele spiren betyder det, at spirerne holder deres farver og friskhed i mange timer. Kun de frønnede frøskaller kan ikke spises, da de er for hårde. Spirerne kaster selv frøkapslerne under væksten, så de er nemme at fjerne lige inden anretning.

NÆRING I FENNIKELSPIRER

Vitaminer A, C, B3, B6
Mineraler Kalium, Jern, Natrium, Kalcium, Kobber,
Magnesium, Zink, Fosfor, Mangan
Protein 2% – fordi Fennikelspirer består af 75% vand

STØRRELSE • UDSEENDE

Fennikelspirer dyrkes af fennikelfrø, som er tørret og opbevaret skånsomt. Derved er spireevnen bevaret i de let buede frø, grønlige frø. Fennikelspirer har et elegant udseende. De bliver ca 10 cm lange og både stængler, blade og rødder er slanke og aflange. Nogle gange bliver Fennikelspirer lidt rødlige i stænglen og bladet. Andre gange er de kun grønne og hvide.

OPSKRIFTER MED FENNIKELSPIRER

Fennikelspirerne er interessante mange kolde opskrifter. Deres smag er lakridsagtig ligesom du kender den fra friske fennikelknolde. Spirerne er lette i smagen og kan ikke bære lakridssmagen i en ret alene. Blander du lakridspulver eller saften fra lidt knoldfennikel i retten, bliver fennikelspirer derimod et prik over i’et med deres æstetiske skønhed.