SPIREPOSE

Du kan finde nogle få spireposer på det danske marked på nuværende tidspunkt.

Du bør altid vælge poser af hør- eller hampstof. En pose af mærket Sproutman Sproutbag tåler den konstante fugt og giver det bedste udbytte af din spiredyrkning.

Pris
En Sproutman Sproutbag koster 120 kr. hos flere danske forhandlere.

Kapacitet
En spirepose i de nedenfor angivne mål kan rumme 2 håndfulde udvoksede linsespirer.

Brugervenlighed
Spireposer af hør og/eller hampstof har været en fast del af spireverdenen i næsten 50 år og med god grund. Den er billig og hurtig at fabrikere, nem at sende og opbevare og lige så nem at bruge.

Spireposen af høj kvalitet holder lige tilpas på frugten omkring spirerne, samtidig med at den ventilerer spirerne korrekt.

At den er lavet af 100% naturmateriale tiltaler naturligt Friske Spirers økologiske hjerte. Dog bør du altid kun vælge spireposer af hør eller hampstof. Andre stoffer tåler ikke den konstante fugtpåvirkning.

Der er kun et minus ved en spirepose: Den drypper! Det betyder, at du skal hænge den over en skål eller din vandhane. Du bør ikke ligge den direkte i en skål, da vandet skal kunne løbe helt væk fra posen.

Rengøring
Rengøringen af posen efter hver brug består i at skylle den grundigt i vand.

Efter cirka to-tre uders konstant brug, kan du koge posen. Du kan finde en grundig beskrivelse af metoden sammen med tips til længere holdbarhed af spireposen i min SpireBog.

Variation
En spirepose er primært til dyrkning af bælgfrugter, nogle typer af grøntsagsfrø og korn.

Geldannende frø kan vokse i posen men skal skylles fire-fem gange om dagen for at holde sig sunde.

Kerner med skaller vikler sig sammen og gør hele spirebunken uspiselig medmindre du vil pille skallerne fra en efter en.

Posen er til gengæld god til forspiring, hvilket du kan ønske dig ved dyrkning af de helt små frø, som kan falde ud af hullerne på andre spirebeholdere eller ved dyrkning af hvedegræs.

Kvalitet
Spireposer af 100% hamp- eller hørstof holder i mange år ved korrekt brug.

Friske Spirer har haft sin pose i 4 år og den holder fortsat i vævning og sømmene.

Om den kan tåle at blive tabt på gulvet? Jeps, og du kan også træde på den… uden spirer i naturligvis 😉

Vægt
En spirepose vejer i tør vægt under 100 gram.

Størrelse
En standard spirepose er cirka 15 cm bred og 27 cm lang.

Udseende
Spireposernes charme er deres tydeligt økologiske look. Den passer måske ikke lige ind i et designerhjem, men de fleste spiredyrkere vil nyde posens brunlige, grove stoflighed.

Hvis du ikke dyrker de meget farveafgivende spirer som for eksempel rødkål og sorte linser, så bevarer posen endda sin neutrale farve ret godt i flere år.
Friske Spirers egen pose er blevet lidt misfarvet med tiden grundet mange eksperimenter, men en spirepose er organisk materiale, så en vis ændring af farven over tid må forventes.

Sproutman Spirepose Friske Spirer
Forhandler
En Sproutman Sproutbag kan købes hos
flere danske forhandlere.

Hent Friske Spirer manual til spirepose >

Spirer
Friske Spirer giver 3 ud af 5 spirer til en færdigsyet spirepose af hør- eller hamp.

Karakteren er givet, fordi en spirepose er nem at anvende og nem at tage med på rejse eller sejltur. Den får ikke højere højere karakter, da den skal hænge over en skål eller en vask for at kunne dryppe af, og det er besværligt.

Du kan heller ikke dyrke alle spiretyper i den, men dog 20 typer med succes.

Video
Se videoen med Spirepose på denne siden med videoer >