Tips til dit valg af kvalitets spirefrø

Når du vælger kvalitetsfrø til spirer, får du friske spirer og mikrogrønt med mange fordele.

5 FORDELE AF KVALITETSFRØ TIL SPIRER

Når du vælger spirefrø af høj kvalitet, får du flere fordele:

Jeg vil forklare hvert af punkterne i det følgende.

Kvalitets frø til spirer

·

1 FRØ EGNET TIL SPIRER & MIKROGRØNT

At et frø kan spire betyder ikke nødvendigvis, at frøet er egnet til spirer og mikrogrønt.

Det skyldes, at der kun er omkring 55 sorter af frø, korn og bælgfrugter, der er egnede til spiredyrkning.

Kun når du vælger kvalitetsfrø, der er specielt certificeret til dyrkning af spirer og mikrogrønt, ved du, at frøene er godkendt til formålet.

·

2 BAKTERIETESTEDE FRØ

Certificerede spirefrø er din sikkerhed for rene frø. Det skyldes, at denne type frø ifølge EU-lovgivning skal opbevares, tørres og pakkes i specifikke fødevaregodkendte lokaler og poser.

Frøene skal også testes for skadelige bakterier som Listeria, E. coli og Salmonella. En del af certificeringsprocessen er, at testen udføres af et certificeret laboratorium.

Kvalitetsfrø til spirer og mikrogrønt

·

3 HØJ SPIREPROCENT

Når du vælger spirefrø af høj kvalitet, får du glæde af en unikt god spireevne. Alle frø i min FRISKE SPIRER shop har en spireprocent på mindst 95. Det betyder, at mindst 95 frø ud af 100 bør spire.

Nogle unikke frøsorter kan have en lidt lavere spireprocent. I min shop er det kun de ret svære frø som Fennikel og Hvidløg. For de to giver jeg dig dog gode tips til, hvordan du stadig kan opnå så høj en spireprocent som muligt.

Et sikkert tip er, at frøene skal være under vand, imens de ligger i blød. Det vil give selv disse to ‘svære frø’ en god start.

·

4 VÆLG HELE SPIREFRØ

Når du køber spirefrø af høj kvalitet, kan du glæde dig over, at frøene er blevet høstet, tørret og pakket med omhu. Det er for at sikre frøets sundhed.

At et frø er sundt og intakt betyder, at dine planter kan vokse godt. De har med andre ord ikke skader men planten er hel. Fordelen er, at hele, intakte planter har nemt ved at gro og holde sig sunde.

Så når du vælger kvalitetsfrø, får du glæden ved, at dine planter er ekstra nemme at dyrke for dig.

·

5 SUNDE FRØ GIVER NEM DYRKNING

Du opdager hurtigt, at sunde, økologiske og certificerede spirefrø, er lette at dyrke – selv for dig, der måske er ny til denne skønne hobby.

Det skyldes, at når et frø er sundt, indeholder det alle de næringsstoffer, som en plante har brug for til at vokse godt.

Så – ja – certificerede kvalitets spirefrø koster måske lidt mere, men du høster fordelene mange gange i nemhed, smag, skønhed og glæde.

HVOR FÅR DU DANSKE KVALITETS SPIREFRØ?

Svaret er let:
Køb dine frø fra certificerede, professionelle brands eller distributører, hvor du kan mærke, at ejeren kender til spiredyrkning. Stil et par spørgsmål. Så bør du hurtigt føle passionen.

Når du køber fra en sådan virksomhed, vil du altid opleve god service og få klare, vidensbaserede svar.

Du fornemmer sikkert, at FRISKE SPIRER er sådan et firma. Jeg er EU-certificeret til at håndtere og sælge økologiske spirefrø til både privat og professionel dyrkning af spirer og mikrogrønt.

Du kan se mine certificeringer herunder.

FØDEVAREGODKENDELSE
ØKOLOGICERTIFIKAT – SIDE 112

FIND DINE FRØ I SHOPPEN