5 måder Caféhygge kan gavne dit Velvære
Savner du at se mennesker omkring dig? Så kan et besøg op din lokale café give en følelse af samhørighed, velvære og booste din glæde.
Indhold i artiklen
Podcast #2 Cafeliv
Lad dig inspirere til at nye oplevelser og bekendtskaber i min podcast med Trine fra café F15mten på Holmbladsgade 15 i København.
De mange glæder ved caféhygge
I denne artikel kan du lære om de mange fordele og glæder ved caféhygge. En tur på café kan faktisk fremme din sundhed og mentale velvære. Det gælder uanset du nyder caféhygge med en bog, dit strikketøj eller en ven. Din cafétur kan give dig:
- socialt samvær og gavne din følelse af tilhørsforhold, selvom de andre i rummet er fremmede eller nye bekendte.
- velvære fordi den dæmpede belysning, blide summen af stemmer og duften af frisk kaffe skaber en behagelig atmosfære.
- motion hvis din yndlingscafe ligger et stykke vej væk, så du må cykle eller gå et godt stykke frem og tilbage.
- sund mad som du måske ikke bruger tid på at lave til dig selv, og så bliver der endda vasket op efter måltidet.
- pusterum mellem møder eller på vej hjem, så du kan koble fra i ro og mag inden du skal være ‘på’ igen.
- gang i kreative input fordi den afslappede atmosfære kan løsne op og stimulere hjernen til nye ideer.
Så næste gang du har brug for en pause eller nye omgivelser, kan det være værd at overveje at tage en tur til din lokale café.
Arbejdsvenlige caféer som kontor
Har du svært ved at koncentrere dig om arbejdet foran computeren derhjemme? Så kan en tur på café få dig i gang om morgenen.
Inden du tager hele kontoret under armen, skal du lige tænke over, at ikke alle cafeer er glade for, at du bruger deres borde som arbejdsstationer hele dagen. Cafeer lever af deres omsætning og har derfor brug for at sælge kaffe og mad til skiftende gæster.
Men i de stille timer om formiddagen, kan du dog ofte få lov til at starte dagen stærkt foran din computer med en cafékaffe ved din side. Nogle cafeer har ligefrem åbnet deres døre for arbejdspladser i dele af cafeen fra morgen og til eftermiddag. Der kan du betale med køb af drikkevarer + en fast pris pr time for at knokle løs på dit projekt.
Det er altid en god idé at du tager en åben snak med cafeens ejer, om det er ok at du bruger stedet som kontor. I kan nemt få en fast aftale til alles glæde og fordel. Måske ender det med at cafeen kan se fordelen i denne brug, så du ender med at få et hyggeligt arbejdsfællesskab ud af det.
Sådan finder du din favoritcafé
Alle cafeer har deres egen stemning og indretning. Når du skal vælge din favoritcafé, er det derfor bare om at tage vandreskoene på.
Måske ønsker du ligefrem at have flere favoritcafeer? En til snakken med veninden. En anden til den stille stund med bogen eller strikketøjet. En tredje til at arbejde på dit seneste projekt eller for at møde nye mennesker.
Har du lyst til at snakke, er cafeens ansatte næsten altid friske på en lille sludder. Hvis du oplever det modsatte, er det bare om at finde et andet sted til dit næste besøg. Eller måske var medarbejderen bare travl? De fleste caféer er forresten mindre travle om morgenen eller om formiddagen, når de har gjort klar til dagens opgaver.
Sådan falder du i snak med andre
Der er et par smarte tricks til at komme i snak med de andre.
Mennesker er naturligt nysgerrige, så medbring en hobby, som det er nemt for andre at se og falde i snak med dig om. Det kan være strikning eller andet kreativt. Det bør forresten ikke larme eller lugte, for så bliver de andre gæster irriterede i stedet for nysgerrige.
Du viser meget med dit kropssprog. Hvis du læser i en bog, lytter til lydbog med hovedtelefoner eller scroller på din telefon, antager andre at du foretrækker at være i fred.
Det er derimod et godt træk at smile roligt og måske nikke til hilsen, når andre gæster kommer ind i rummet. Det viser dem, at du er venlig. Tag det dog ikke personligt, hvis folk knap smiler tilbage. Vi er meget reserverede i Danmark. Derfor er det smart ikke at tale med andre, før de viser interesse i det, du laver ved dit bord. Hvis de spørger ind, kan samtalen derimod udvikle sig helt naturligt.
3 ideer til at få større glæde af din cafetur
Brætspil
Du kan medbringe et par brætspil og invitere andre til at spille med. Det er en god, uformel måde at være fælles om noget sjovt.
Bogklub
Du kan starte en bogklub og mødes på cafeen. Du samler nemt folk via en væg på Facebook, opslag i cafeen og på de nærmeste biblioteker.
Hobby
Bliv en del af interessante grupper på Facebook, bidrag med positive input og foreslå, at I mødes på cafeen for mere snak.
Spirer og planter starter samtaler
Spirer og planter er forresten et fantastisk emne til at starte samtaler. Det skyldes, at alle elsker planter og har sjove historier om planter. Det kan være skålen med karse, man fik med hjem fra skolen til påske. Eller man har en lille tomathave i vindueskarmen.
Du vil opdage, at der er et hav af grupper på facebook om planter. Inde, ude, spiselige, urter, blomster, buske, træer og så videre. Måske vil du bare tage smukke billeder af planter? Det kan du også finde facebook grupper med.
Vil du mødes med andre over grøn mad med spirer og andet selvdyrket grønt? Så er du meget velkommen til at lægge et opslag ind på Friske Spirer facebook eller du kan spørge i andre grønne madgrupper om at mødes. Pointen er, at din lokale café vil elske, at du mødes med venner og bekendte over en kop kaffe i deres lokaler.
Trin 1
Vælg en Spirebeholder der passer dig og dine frø.
Trin 2
Afmål en mængde spirefrø som passer til din beholder.
Trin 3
Læg frøene i blød i køligt vand i glas som vist på frøposen.
Trin 4
Hæld våde frø op i SpirePerle og skyl med køligt vand i 10 sek.
Trin 5
Skyl spirer morgen og aften med køligt vand fra hanen.
Trin 6
Høst modne spirer efter 2-6 dage afhængig af frøets sort.
Friske Spirer i din mad
Kender du kun spirer fra supermarkedets hylder? Så vil du opleve, at holdbarheden og smagen er helt anderledes, når du dyrker dine spirer selv.
Det skyldes, at de små planter gror lige så stille i dine små bakker i dit køkken. Du skyller dem hver morgen og aften med koldt vand. Derudover passer de små planter sig selv og bliver ikke stresset til at gro. I stedet er det en fornøjelse at se de tørre frø suge vand, gro og blive høstmodne spirer i løbet af nogle dage.
Hvilke spirer skal du vælge? Nogle som Radise, Sennep og Rucola er stærke i smagen. Det gør dem egnede som pynt på dine salater, dips og appetizere. Andre som Kløver, Broccoli, Solsikke og Lucerne er milde i smagen. Det gør dem nemme at bruge i større mængder i salater, wraps, sandwich og smoothies. Og så er der Linser, Ært, Mungbønne og Kikært som er milde i smagen men rige på protein og fibre. Det gør dem gode som ekstra fyld i lune retter, dips eller hummus.
Du finder en nem oversigt over alle spirerne i SpireNøglen i shoppen >
Mere om Spirer og grøn Livsstil
På min shop Spirefroe.dk finder du endnu flere artikler om spirer, mikrogrønt og sund livsstil.
Undrer du dig over, at jeg har to sites? Det skyldes, at en shop trækker meget på en server. Det samme gør videoer. Da jeg nyder at dele spændende viden med dig, og du skal kunne loade indholdet hurtigt, var det nødvendigt med to sites.
Derfor måtte jeg skabe to universer til dig:
FriskeSpirer.dk med videoer og blog.
Spirefroe.dk med shop, opskrifter og blog.
Jeg håber, du nyder at rejse rundt i mit grønne univers.
NYHEDSBREV
Tips, Opskrifter & Inspiration til dine friske Spirer og Mikrogrønt.
Spørgsmål fra andre Læsere