RØDBEDE
SPIRER & MIKROGRØNT

Dyrk selv økologiske Rødbede spirer og Mikrogrønt i dit køkken.

Rødbedespirer er en ret krævende spire at dyrke selv men det er muligt. Med nogle professionelle fif skulle det dog være muligt at høste sprøde spirer efter 12 dages dyrkning.

Her får du tips og teknikker til din indendørs køkkenhave.

Rødbedefrø

Rødbede spirefrø

Rødbedefrø

Rødbedefrø

Rødbedespirer

Rødbedespirer

NÆRING I RØDBEDE SPIRER

Vitaminer: A, B6, B9, C
Mineraler: Jern, Magnesium, Calcium, Kalium, Natrium.
Bonusstoffer: Rødbedespirer har et specielt højt indhold af Jern.

RØDBEDE ER EN KRÆVENDE SPIRE

Rødbede til spirer har det latinske navn Beta vulgaris.

Rødbede er en svær spire at få til at lykkes hjemme. Du skal derfor ikke blive skuffet, hvis det ikke lykkes for dig at dyrke de smukke, pink spirer.

Tricket til at få succes med denne spire er, at frøene ikke må tørre ud. Det kan nemt ske, da frøene ligger helt stille uden at vise vilje til at gro i over 4 dage. Derefter kommer de langsomt frem.

Den nemmeste spiremetode til denne spire er et Spireglas eller en Spireskål. Disse to metoder kan give den tilpas høje fugtighed, som denne spirekrøver til at komme godt fra start og bryde igennem de hårde frøskaller.

Alternativt kan du købe de færdigdyrkede rødbedespirer fra supermarkedet…selvom det er sjovest at dyrke dem selv.

SMAG • SPISELIGE DELE

Rødbedespirer har en karakteristisk og krydret smag af rødbede. Du spiser hele spiren fra rodspids til bladtop. Du kan bare ikke spise den hårde frøskal.

Rødbede er en smuk spire, der gør det godt som elegant pynt i mange salater og andre retter, der savner et blikfang. Kort sagt en lækker spire.

STØRRELSE • UDSEENDE

Rødbedefrø er brune, frønne og hårde. Frøene har en tyk skal, som gør frøet meget modstandsdygtigt overfor stød og/eller udtørring.
Frøene dufter kraftigt af bark, så snart de bliver våde. Det er helt naturligt.

Rødbedespirer dyrkes i cirka 14 dage indtil stænglen er 10 cm lang. På det stadie vil planten typisk selv have vrikket den hårde skal af de aflange blade.

SKYL FRØSKALLERNE AF

Hvis alle dine rødbedespirer ikke har kastet de tykke, uspiselige frøskaller, inden du høster dem, er her et trick: Lægge dine spirer i en stor skål med koldt vand i 15 minutter. Vandet får skallerne til at løsne sig og falde af spirerne. Nu er dine spirer klar til at forskønne dine retter.

RØDBEDESPIRER I DIN MAD

Rødbedespirer er en meget smuk spire. De skal bruges i maden i løbet af en enkelt dag, efter du har høstet de færdigdyrkede spirer fra din spirebakke. Det skyldes at de er meget sårbare overfor tryk og knæk. Du får dog hurtigt spirerne brugt, fordi de er så flotte.

Du kan spise hele Rødbedespiren fra rodspids til bladtop. Du kan dog ikke spise de hårde frøkapsler. Se tippet til at skylle dem fra ovenfor. Du kan bruge spirerne som pynt i alle salater, dips, på tapas, smørrebrød eller i sandwich.

ALT TIL DIN DYRKNING

Du finder alt til dine Rødbedefrø til spirer og Mikrogrønt i shoppen.