KINARADISE
SPIRER & MIKROGRØNT

Dyrk selv økologiske Kinaradise Spirer og Mikrogrønt i dit køkken. Det er sjovt og plantere gror hele året. Du har lækre, smagfulde spirer efter kun 6 dage og sprødt mikrogrønt på 12 dage.

Her får du tips og teknikker til din indendørs køkkenhave.

Kinaradisefrø

Kinaradise spirefrø

Kinaradisefrø

Kinaradisefrø

Kinaradisespirer

Kinaradisespirer

NÆRING I KINARADISESPIRER

Kinaradisespirer og mikrogrønt indeholder vitaminerne A, C, B1, B3, B6, B9 og mineralerne Kobber Magnesium, Folat, Fosfor, Mangan.

SMAG • SPISELIGE DELE

Radise til spirer har det latinske navn Raphanus sativus.

Radisespirer smager kraftigt af radise. Kinaradisespirer er lidt mildere i smagen end Rosenradise og Violetradise, men begge smager af helt frisk radise. Alle radisevarianter får rodhår. Det vil sige hvide, forgrenede rødder, som kan ligne mug til forveksling. Rødderne kommer allerede fra 2-3 dagen af spiringen. Hele roden og resten af spiren er spiselige. Nogle vælger at klippe rødderne fra lige inden servering og kun bruge toppene i salater. Rødderne kan i så fald blendes ind i dips.

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Kinaradisespirer bliver 12 cm fra rod til toppen af de små buede blade. Rødderne bliver næsten lige så lange,

Rødderne og det nederste af stilken er hvide. Den øvre stilk og bladene er grønne. Hvis dine blade er gullige, fordi spirerne har stået mørkt, kan du stille spirebakken lidt lysere. I løbet af en dag er de flot grønne.

KINARADISESPIRER I DIN MAD

Jeg elsker friske sommerradiser og friskrevet kinaradise. Da jeg i sin tid fik mine første radisefrø hjem, blev jeg glad for at opdage, de små spirer har samme skarphed som helt friske radiser.

Hvis du – eller din mave – gerne vil have lidt mildere smag, skal du bare lade spirerne stå med blade på i 2-3 dage, inden du spiser dem. Så er smagen mildere. Bare 2 spirer bærer nemt smagen af en hel radise.

Jeg hyggespiser gerne rødderne mixet med gulerødder, ærtespirer eller søde æbler. De dekorative spiretoppe bruger jeg som pynt i alle salater, i sandwiches og på smørrebrød.

ALT TIL DIN DYRKNING

Du finder alt til dine frø til spirer i shoppen.