FreshLife Automatic Sprouter – et nemt valg for spiredyrkere

Freshlife Automatisk SpiremaskineEn FreshLife Automatic Sprouter fra Tribest er en fuldautomatisk spirebeholder. Den fylder godt på køkkenbordet, og skal stå i nærheden af en stikkontakt. Så sørger den for både vanding og ventilation af spirerne.

Beholderen er god til den travle spiredyrker, der gerne vil spise mange spirer på daglig basis.

Pris
En Tribest Freshlife Sprouter koster £ 78.95 på Amazon.co.uk
Den høje pris betyder, at du kan få beholderen tilsendt fragtfrit.

Kapacitet
Hver bakke/beholder kan indeholde 8 håndfulde udvoksede spirelinser.

Brugervenlighed
Det lyder tillokkende at fylde nogle håndfulde tørre spireemner i en beholder, og så ordner den ellers resten, indtil du har lyst til at åbne låget igen nogle dage senere og spise spirerne. Men…

Du bør skifte vandet hver dag og vaske vandbeholderen grundigt. Ellers står beholderen og kører det samme bakteriefyldte vand rundt i systemet. Det giver ikke sunde spirer til din krops glæde.

Den amerikanske manual til beholderen anbefaler, at brugeren omgår dette problem ved at hælde brintoverilte i skyllevandet, så du ikke behøver at skifte vandet! Overhør denne anbefaling. Læs mere om årsagen under Brintoverilte.

Så vurderingen herfra er, at en Freshlife Automatisk Spiremaskine er en automatisk spirebeholder, der vander dine spirer dag og nat. Du skal dog stadig skifte vandet og se til dine spirer hver dag. Men den tilgang, så er beholderen nem at bruge.

Hver bakke er stor og beholderen er uhandy, så små eller mindre stærke hænder kan med fordel vælge en manuel spirebeholder, som en GEO Sprouter.

Rengøring
Beholderen er nem at gøre ren. Friske Spirer anbefaler ikke en tur i opvaskemaskinen men almindelig opvask med en blød svamp og sæbe.

Hvis rør og sprinkler kalker til, så har Friske Spirer selv god erfaring med at opløse kalkbelægningerne med brug af en svag kalkfjerner til kaffemaskiner.

Variation
Du kan dyrke flere forskellige sorter i samme beholder. Den er dog ikke egnet til de geldannende frø og dyrker du kun korn og bælgfrugter, så er dette køb skudt over målet.

Kvalitet
Beholderen er af god kvalitet. Den holder i mange år, hvis du ikke taber den på gulvet og i øvrigt renser og opbevarer den korrekt.

Lad ikke beholderen stå i direkte solskin. Det mørner beholderens plast, som det er tilfældet med al plast.

Vægt
Uden vand eller spirer vejer beholderen med en enkelt bakke 220 gram / 2,2 kg.

Beholderen har en motor som driver den lille pumpe, som sikrer vandets kredsløb. Det er primært denne moror, som giver den høje vægt, da resten af beholderen er af plast.

Når først den nederste bakke er fyldt med vand, så bør du ikke flytte rundt på beholderen. Den vejer da typisk over 2,6 kilo.

Størrelse
En Freshlife Automatic Sprouter er ikke mindre end 28,3 cm i bredden og 38 cm i højden.

Du kan købe en ekstra bakke og sætte ovenpå den første. Så bliver beholderen over 60 i højden.

Udseende
En FreshLife Aitomatisk spiremaskine er egentlig ganske pæn. Den kunne godt bo i et elegant hjem hos den kostbevidste men også stilbevidste spiredyrker.

ForhandlerFresh life Automatic Sprouter fra Tribest
Det kan være svært at finde denne spirebeholder i Danmark. Markedet herhjemme er meget begrænset. Derfor er få forhandlere villige til at tage produktet hjem.

I stedet kan du købe den via Amazon.co.uk.
Fordi beholderen koster en del, så vil du kunne få din FreshLife tilsendt fragtfrit.

Spirer
Friske Spirer giver FreshLife spirebeholder 4 ud af 5 spirer.

Vurderingen skyldes, at den automatiske spirebeholder skyller spirerne tilstrækkeligt… hvis du altså husker at skifte vandet hver dag! Men så kan den også give dig et højt udbytte af mange forskellige spirer i en og samme beholder.

Giv gerne feedback
Hvad syntes du om beskrivelsen af FreshLife Automatic Sprouter? Savnede du nogle aspekter, eller var du glad for den? Send gerne dine tanker, ris og ros.