En lækker vegansk hummus til dips og spreads.

Category

Yields1 Serving

 60 g tørre lyse kikærter til spirer
 100 g kogte økologiske kikærter
 1 fed frisk økologisk hvidløg
 ½ lille frisk rødbede
 3 tbsp øko ekstra jomfru olivenolie
 1 lille økologisk citron
 1 tbsp økologisk lys tahin
 1 pinch salt
 1 pinch friskmalet, sort peber
 1 pinch stødt spidskommen
 1 pinch cayennne peber

1

Læg de tørre økologiske kikærter i blød i et glas eller en skål med koldt, rent vand. Kikærterne suger meget vand, så fyld beholderen op med 3 gange mere vand i forhold til kikærter.

2

Efter 12 timers iblødsætning, er kikærterne klar til din SpirePerle. Der er en del kikærter, så fordel dem i begge halvdele af frøbakken. Det vil sige 30 gram i hver side af bakken. Skyl morgen og aften de næste 3-4 dage. De er høstmodne, når den hvide rod er 2 cm lang.
Se SpirePerle spirekasse >

3

Skyl de spirede og nu modne kikærter. Tag et par kikærter fra til dekoration og giv resten af kikærtespirerne et kort opkog i rent vand i 3 minutter. Dette er for at neutralisere eventuelle trypsininhibatorer. Du kan udelade kogningen, hvis dine kikærtespirer har 2 cm rod og du ved, at selv mange rå kikærtespirer ikke driller din mave.
Læg kikærtespirerne i koldt vand efter kogning.

4

Skær et par tynde skiver af rødbeden og pres saften i et glas. Læg de 5 kikærtespirer, som du tog fra, ned i rødbedesaften. Lad dem ligge her, imens du laver retten. Spirerne vil langsomt tage farven ind. I princippet kan du lade dem ligge i op til 1 time ad gangen i saften også i dagen op til, at du laver retten. Efter en time i saften skal kikærterne dog op, så de kan få ilt.

5

Dræn de kogte kikærter fra dåsen og skyl efter med koldt vand fra hanen. Skyl til vandet ikke skummer mere. Hæld derpå alle dine kikærterne - undtagen de 5 i saften - over i en blender eller food processor.

6

Hæld tahin, olivenolie og citronsaft i blenderen. Blend i 1 minut. Tilsæt derpå saften fra presset hvidløg og lidt af krydderierne. Tilsæt lidt koldt vand, hvis du ønsker din hummus mere cremet.
Blend.
Smag og tilsæt nu de krydderier, du selv mener at mangle i din hummus.
Blend.

7

Når smag og konsistens i din hummus er som du ønsker den, hælder du den over i en skål. Udtænk det mønster, du ønsker i din hummus. Tilsæt rødbedesaften i små dråber og rør i den, indtil du får dit ønskede mønster.

Tip: Hvis du ønsker al din hummus ensfarvet, er det nemmeste at mixe farven ind, imens den stadig kører i din blender.

8

Tag de 5 kikærtespirer op fra saften. Skyl ikke efter med vand, da det vil fjerne noget af farven. Pynt med de nu flot lilla kikærtespirer og eventuelt andre spirer fra din SpirePerle.
Nu er din lilla hummus klar til servering på frisk brød, til salat eller som dip på grøntsagsstave.

Ingredients

 60 g tørre lyse kikærter til spirer
 100 g kogte økologiske kikærter
 1 fed frisk økologisk hvidløg
 ½ lille frisk rødbede
 3 tbsp øko ekstra jomfru olivenolie
 1 lille økologisk citron
 1 tbsp økologisk lys tahin
 1 pinch salt
 1 pinch friskmalet, sort peber
 1 pinch stødt spidskommen
 1 pinch cayennne peber

Directions

1

Læg de tørre økologiske kikærter i blød i et glas eller en skål med koldt, rent vand. Kikærterne suger meget vand, så fyld beholderen op med 3 gange mere vand i forhold til kikærter.

2

Efter 12 timers iblødsætning, er kikærterne klar til din SpirePerle. Der er en del kikærter, så fordel dem i begge halvdele af frøbakken. Det vil sige 30 gram i hver side af bakken. Skyl morgen og aften de næste 3-4 dage. De er høstmodne, når den hvide rod er 2 cm lang.
Se SpirePerle spirekasse >

3

Skyl de spirede og nu modne kikærter. Tag et par kikærter fra til dekoration og giv resten af kikærtespirerne et kort opkog i rent vand i 3 minutter. Dette er for at neutralisere eventuelle trypsininhibatorer. Du kan udelade kogningen, hvis dine kikærtespirer har 2 cm rod og du ved, at selv mange rå kikærtespirer ikke driller din mave.
Læg kikærtespirerne i koldt vand efter kogning.

4

Skær et par tynde skiver af rødbeden og pres saften i et glas. Læg de 5 kikærtespirer, som du tog fra, ned i rødbedesaften. Lad dem ligge her, imens du laver retten. Spirerne vil langsomt tage farven ind. I princippet kan du lade dem ligge i op til 1 time ad gangen i saften også i dagen op til, at du laver retten. Efter en time i saften skal kikærterne dog op, så de kan få ilt.

5

Dræn de kogte kikærter fra dåsen og skyl efter med koldt vand fra hanen. Skyl til vandet ikke skummer mere. Hæld derpå alle dine kikærterne - undtagen de 5 i saften - over i en blender eller food processor.

6

Hæld tahin, olivenolie og citronsaft i blenderen. Blend i 1 minut. Tilsæt derpå saften fra presset hvidløg og lidt af krydderierne. Tilsæt lidt koldt vand, hvis du ønsker din hummus mere cremet.
Blend.
Smag og tilsæt nu de krydderier, du selv mener at mangle i din hummus.
Blend.

7

Når smag og konsistens i din hummus er som du ønsker den, hælder du den over i en skål. Udtænk det mønster, du ønsker i din hummus. Tilsæt rødbedesaften i små dråber og rør i den, indtil du får dit ønskede mønster.

Tip: Hvis du ønsker al din hummus ensfarvet, er det nemmeste at mixe farven ind, imens den stadig kører i din blender.

8

Tag de 5 kikærtespirer op fra saften. Skyl ikke efter med vand, da det vil fjerne noget af farven. Pynt med de nu flot lilla kikærtespirer og eventuelt andre spirer fra din SpirePerle.
Nu er din lilla hummus klar til servering på frisk brød, til salat eller som dip på grøntsagsstave.

Notes

VIOLET HUMMUS MED KIKÆRTESPIRER