MAJS SPIRER

Zea mays

Oekologiske Majskorn til dyrk selv spirer FRISKE SPIRER

MAJS
TIL SPIRER

Oekologiske Majsspirer af spirefroe fra FRISKE SPIRER

MAJS
4 DAGE

Oekologiske Majsspirer af korn fra FRISKE SPIRER

MAJS
10 DAGE

Majs til spirer froepose FRISKE SPIRER

KØB
MAJSKORN

MAJSSPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Majsspirer dyrkes enten til de små blade er 1-2 cm lange eller til de får lange, smukke blade.

Som spirer spises hele spiren inkl kerne og rod. Kernen er lidt fad i smagen, men lakridssmagen er allerede tydelig i de unge blade. På spirestadiet får du gavn af de mange antioxidanter ved navn polyphenoler, som ligger i majskornenes gule skaller.

Hvis du dyrker majskernerne videre, til de får blade, bør du kun spise selve bladene og stænglerne. På det stadie ligner bladene hvedegræs – wheatgrass. Majsblade indeholder lige så meget klorofyl, vitaminer, mineraler og antioxidanter som hvedegræs, men bladene er tyndere, så du behøver ikke at juice dem.

Når du dyrker majs til blade, klippes kornet med rødderne fra, inden du spiser bladene. Blade og stængler giver dig en helt anden smagsoplevelse. Nu smager de grønne blade af ærter og stænglen smager af lakrids – ren slik for de sunde!

NÆRING I MAJSSPIRER

Vitaminer: A, B, C, E, K
Mineraler: Kalium, Jern, Kalcium, Magnesium, Zink
Protein: 4% fordi Majsspirer består af 75% vand

MAJSSPIRER ELLER MAJSBLADE

Du kan vælge at dyrke majsspirer til de kun har 2 cm lang rod. På dette stadie får du glæde af antioxidanterne i skallen på majskornene. Majsspirer er dog ret seje på det stadie, så du kan fx blende dem ind i dip eller hummus.

Dyrker du i stedet majs til blade, kan du ikke længere spise rødderne og bladene. I stedet kan du spise stængler og blade, som smager af steviaagtig lakrids.

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Majsspirer dyrkes af en speciel type majs. Spiremajskorn i tør form 1×1,5 cm store. Selve kornet udvider sig en anelse, når det suger vand og spiringen går i gang. Hvert korn får 2-3 lange, hvide rødder, som bliver op til 8 cm under dyrkningen.

Bladet er tyndt og grønt med en lille spids for enden. Den slanke stængel er enten grøn eller pink og bliver lysere ned mod kornet. Bladene bliver op til 15 cm lange.

OPSKRIFTER MED MAJSSPIRER

Majsspirer som kun lige har fået 2 cm rødder og op til 1 cm bladskud er gode i alle retter, hvor du normalt ville bruge majsmel. Spirerne kan blendes til fint pulver og æltes ind i dips, som skal være lidt tykkere i konsistensen.

Da de små blade allerede på det lille stadie smager af lakrids, kan du knække bladene af og kun male korn og rødder til mel. De små skud, kan du spise som snacks, men du laver maden.

De lange blade smager af friske ærter øverst i bladet og af stevia nederst i stænglen. Det gør bladene til en delikat spise både i salater, som pynt på lakridsis eller i lun lakridste.

Vil du dyrke spirer knap