PLACERING AF SPIREBAKKEN

Placering af spirebakken FRISKE SPIRER

GOD PLACERING AF SPIREBAKKEN

Den bedste placering af din spirebakke er hverken i et mørkt skab eller i vindueskarmen. De små planters yndlingssted er et let skyggefuldt hjørne af dit køkken.

SPIRER I KØKKENET

Spirer trives bedst, når spirebeholderen står i køkkenet. Det skyldes, at der typisk er renere i køkkenet, og spirer nyder rene omgivelser. Når spirebakken står i køkkenet, er det desuden nemt at få skyllet spirerne hver dag, så de holder sig fugtige og friske.

PLACERING I LYS ELLER MØRKE

Det er helt ligemeget, om dit køkken er meget lyst eller lidt mørkere, når du dyrker dine egne spirer.

Ude i naturen ligger frøet nede i den mørke jord og spirer. Derpå sender frøet sin lille stængel opad mod lyset og når stænglen kommer op over jordoverfladen, folder den sit første lille sæt kimblade ud.

Om spirer vokser ude i havens jord eller i din spirebakke, er uden betydning for dens vækst. Planten følger altid sin natur ved at spire og sende sin stængel opad. I din spirebakke behøver planten bare ikke vokse så længe, for den ‘finder lys’ og kan folde sit blad ud.

PLACERING I INDIREKTE LYS

Det vigtigste for en spire er, at den ikke får for kraftigt lys. Direkte sollys er alt for varmt for den sarte lille spire. Så find et sted til spirebakken, hvor solen ikke når den i løbet af dagen. Et let skyggefuldt hjørne af køkkenet er godt. Faktisk vil du bemærke, at dine spirer bliver længere, des mørkere de vokser. Det giver dig ‘mere spire’ af hvert frø.

Hvis dit køkken er meget lyst, kan du lægge et rent, mørkt viskestykke over spirebeholderen eller stille noget ved siden af spirebeholderen, så den får knap så meget lys.

GULE BLADE

Dine spirer får smukke farver, selv hvis de kun får lidt lys. Hvis dine bladspirer er gullige eller blege i bladene, når du åbner spirebakken, kan du stille beholderen lidt lysere. I løbet af en enkelt dag har de fået smukt dybe farver.

DE BEDSTE TIPS TIL DINE SPIRER

I bogen ‘FRISKE SPIRER – En Guide til Spiring’ kan du finde endnu flere fif og metoder til vellykkede spirer året rundt.

ER DU NYSGERRIG?

Du kan finde alt til dine Spirer og Mikrogrønt i FRISKE SPIRER shop.