HOLDBARHED

Holdbarhed i spirer FRISKE SPIRER

HOLDBARHED I SPIRER

Spirer kan holde sig friske i op til en uge, hvis du dyrker og opbevarer dem optimalt.

Der er et trick for at holde dine dyrkede spirer friske i lang tid. Tricket er det samme som for dyrkning af spirerne: Hold dem konstant let fugtige, lad dem få frisk ilt og håndtér dem med blide fingre. Hvis du husker disse regler, vil dine små planter holde sig friske i op til 1 uge efter, at de har nået deres modenhed.

MODNE SPIRER

Dine spirer har nået deres modne størrelse på forskellige tidspunkter afhængigt af spirens sort. Spirer af bønner, korn, linser og ærter er mest lækre med kun 1-2 cm hvid rod. Andre spirer er mest lækre, når de har foldet deres blade ud. En tredje gruppe – som grøn ært, boghvede eller bukkehorn – kan dyrkes til både rod eller blade. Du kan læse mere om spirestørrelse på trin 6 i guiden >

SPIRER & TEMPERATUR

Spirer stortrives ved temperaturer på 19-23 grader. I den temperatur vokser spirerne hurtigt og godt. Ved lavere grader, begynder de små planter at vokse langsommere. Ved temperaturer under 10 C, går deres vækst typisk helt i stå. Eneste undtagelse er korn. De fleste sorter af korn – som hvede eller byg – vil fortsætte deres vækst selv i 5 ° C. Det er interessant at vide, hvis du har brug for at dine spirer er en vis længde til en bestemt begivenhed.

KOLDE SPIRER HOLDER LÆNGE

Du kan bruge de lave grader i et koldt hjørne af dit køkken eller på øverste hylde af køleskabet til din fordel. For ofte kan spirer holde sig friske, sprøde og bevare deres lækre smag i op til en uge, efter de er spiseklar.

Hemmeligheden er at lade spirerne blive i deres spirebakke, indtil du bruger dem i maden.

FORTSÆT MED AT SKYLLE

Spirer vokser stadig en lille smule og er i høj grad stadig levende trods kulden i dit køleskab. Derfor har de stadig brug for at blive skyllet hver dag med friskt, køligt vand. Står spirerne i køleskab, kan du nøjes med at skylle dem en gang hver dag. Husk at tømme overskydende vand ud af beholderen, så spirerne kun er let fugtige.

Nu kan du få endnu flere dages glæde af dine spirer.

SPIREGUIDE

Vil du læse den online spireguiden fra begyndelsen? Klik og læs fra starten.

SPIREKLUB

Nyd flere gode tips, inspiration og gode tilbud til dine spirer hver måned.

OPSKRIFTER

Lad dig inspirere med grønne opskrifter med dine friske spirer.

Vil du dyrke din sundhed FRISKE SPIRER