ENDIVE

ENDIVE SPIRER

Cichorium endivia

ENDIVE
SPIREFRØ

ENDIVE
4 DAGE

ENDIVE
9 DAGE

Oekologiske Broccolispirefroe fra FRISKE SPIRER

KØB
ENDIVEFRØ

ENDIVESPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Endivespirer er bitre i smagen ligesom endivesalat. Frøene er af samme sort som den salat, du finder i supermarkederne. Som spirer er smagen bare lidt mere intens. Intensiteten passer fint med at Endivespirer er ret små og elegante.

Endive danner en lille fin spire med tynde blade. Du kan spise hele spiren. Kun frøkapslerne skal skylles fra, da de er frønnede og hårde.
Endivespirer kaster selv frøkapslerne, når de folder deres blade ud efter cirka 7 dage. De tomme kapsler er nemme at sortere fra ved den sidste skylning i en stor skål vand.

NÆRING I ENDIVESPIRER

Vitaminer A, B1, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Mineraler Kalium, Jern, Kalcium, Kobber, Zink,
Magnesium, Fosfor, Selen, Natrium
Protein 5% – fordi Endivespirer består af 75% vand

ENDIVESPIRER VOKSER LANGSOMT

Endivespirer vokser langsomt. Det kræver lidt mere tålmodighed af dig end for andre sorter af spirer. Til gengæld har Endivespirer en ekstra fordel i at de små spirer indeholder mange bitterstoffer.

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Endivefrø er aflange, lysebrune og 2 mm lange. De virker tørre, selv når de har ligget i blød i 8 timer, og frøene svulmer ikke synligt op som
andre spirefrø. Den lille hvide spire viser sig først efter 3-4 dage, så vær tålmodig med de små. Fuldt udvokset bliver spiren 10 cm inkl de små tynde, hvide rødder. Bladene og den øverste stængel er sart lysegrøn med mørkegrønne årer.

OPSKRIFTER MED ENDIVESPIRER

Trods den lille størrelse bærer Endivespirer fint smagen i en salat. Ønsker du en mere gennemtrængende bitter smag, finder jeg de går godt med rucolasalat. Jeg bruger ofte spirerne i appetizere og som pynt i dekorative salater. Deres sarte fremtoning går godt med fx appelsinsalat eller andre retter, hvor deres grønne farver kan stå op imod den røde eller orange skala.