ENDIVE

ENDIVE SPIRER

Endivespirer – Cichorium endivia

Endivespirer af oekologiske Endivefroe fra FRISKE SPIRER

ENDIVE
SPIREFRØ

Endivespirefroe dyrket i 4 dage til oekologiske spirer FRISKE SPIRER

ENDIVE
4 DAGE

Endivespirer dyrket af oekologiske spirefroe fra FRISKE SPIRER

ENDIVE
9 DAGE

Oekologiske Broccolispirefroe fra FRISKE SPIRER

KØB
ENDIVEFRØ

ENDIVESPIRER

SMAG • SPISELIGE DELE

Endivespirer er en lækker, bitter, lille spire. Smagen er som endivesalat men kraftigere, så en enkelt spire ‘fylder’ godt i smagsspektret for en ret.

Frøene er af samme sort som den salat, du finder i supermarkederne, men spirefrø er fremavlet til at gøre dyrkning nem i bakker uden jord. Som spirer er smagen bare lidt mere intens. Intensiteten passer fint med, at denne spire er ret lille og elegant.

Endive danner en fin spire med tynde blade. Du kan spise hele spiren. Kun frøkapslerne skal skylles fra, da de er frønnede og hårde.
Endivespirer kaster selv frøkapslerne, når de folder deres blade ud efter cirka 7 dage. De tomme kapsler er nemme at sortere fra ved den sidste skylning i en stor skål vand.

NÆRING I ENDIVESPIRER

Vitaminer A, B1, B3, B5, B6, B9, C, E, K
Mineraler Kalium, Jern, Kalcium, Kobber, Zink,
Magnesium, Fosfor, Selen, Natrium
Protein 5% – fordi Endivespirer består af 75% vand

ENDIVESPIRER VOKSER LANGSOMT

Dette er en spire for de tålmodige – ligesom Rabarber, Fennikel og Rødbede. Endivefrø ligger stille i spirebakken de første 2-3 dage og vokser derpå langsomt frem.

Den langsomme vækst kræver lidt mere tålmodighed af dig end for andre sorter af spirer. Til gengæld har Endivespirer en ekstra fordel i at de små spirer indeholder mange bitterstoffer. De er lækre i alle dips, salater, dressinger og smørrebrød der har brug for intens smag i lille størrelse.

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Endivefrø er aflange, lysebrune og 2 mm lange. De virker tørre, selv når de har ligget i blød i 8 timer, og frøene svulmer ikke synligt op som
andre spirefrø.

Den lille hvide spire viser sig efter 3-4 dage, så vær tålmodig med de små. Fuldt udvokset bliver spiren 10 cm inkl de små tynde, hvide rødder. Bladene og den øverste stængel er sart lysegrøn med mørkegrønne årer.

OPSKRIFTER MED ENDIVESPIRER

Trods den lille størrelse bærer Endivespirer fint smagen i en salat. Det er en elegant spire med stor smagsintensitet, så du har kun brug for få spirer til en ret. Ønsker du en mere gennemtrængende bitter smag, finder jeg, at de smukke lysegrønne spirer går godt med rucolasalat eller radiccio. Jeg bruger ofte spirerne i appetizere, som pynt på dips eller i dekorative salater.

Deres sarte fremtoning går godt med fx appelsinsalat eller andre retter, hvor deres grønne farver kan stå op imod den røde eller orange skala.

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk