Naasut allequtaanni naasussanut ilitsersuut
Imatut Kløverit imaluunniit Mizunat naasussartai naasut allequtaanni naatissinnaavatit:

1
Bakki aamma immiartorfiit svampimik nutaamik erruinermullu qaqorsaaserlugit ipeerulluinnarlugit errorlugit aallartigit. Naasussanik nammineerlutit naatitsinerni eqqiluisaarluinnarnissaq erngullu minguitsuunissaa pingaaruteqartorujussuupput.

2
Naasussat ikkussassartai immiartorfimmi imermi nillertumi minguitsumi nalunaaquttap akunnerini 8-ni kinisimatikkit. Naatitassat ikkussassartai tamarmik erngup iluaniissapput. Naatitassat ikkussassartai kinisimaneranni immiartorfik alanngisimasumiitiguk.

3
Errortorit aammalu allequtaq imermi minguitsumi nillertumi tamaat masattunngortillugu. Allequtaq mianersortumik eqiguk, isugutalernissaata, kisianni toqqaannartumik masagunnaarnissaata tungaanut, taannalu puuguttamut ilillugu

4
Ikkutassat isugutattut allequttami agguataakkit aammalu seqinermut kissartumut suertumullu tarrisillugu ilillugu. Igaffimmi nerriviup teqeqqua ipeqanngitsoq pitsaasuusarpoq, tassami naatitsinerup ingerlanera tamaat eqqiluisaarluinnarnissaq pingaaruteqarmat.

5
Ulluni 5-ini tulliuttuni suliassatuarissavat, ullaakkut unnukkullu imertilaartarlugit ikkutavit allequtallu isugutatsinnissai. Ikkutatit / naasussat panertinnaveersaassavatit.

6
Ullut 5-it missaasa qaangiunneranni naasussat qorsunnik pilutaqalersimassapput. Maannakkut naasussat inerittortai allequtamiit 1/2 cm-ini kipillugit katersorsinnaalerpatit. Kanaartai pilutaalu kisiisa nerissavatit.
Plantemåtte spireguide
Sådan dyrker du Kløver eller Mizuna spirer på gromåtte:

1
Start med at vaske bakke og glas med helt ren, ny svamp og opvaskemiddel. Høj hygiejne og rent vand er meget vigtigt, når du dyrker spirer selv.

2
Læg spirefrøene i blød i glasset i køligt, rent vand i 8 timer. Alle frøene skal være under vand. Lad glasset stå i skygge, imens frøene ligger i blød.

3
Vask hænderne og gennemblød måtten i rent, koldt vand. Kram måtten forsigtigt, til den er fugtig men ikke direkte våd og læg den på tallerkenen.

4
Fordel de fugtige frø på måtten og stil væk fra varm sol og kold træk. Et rent hjørne på køkkenbordet er godt, da høj hygiejne er vigtigt under hele dyrkningen.

5
De næste 5 dage er din eneste opgave, at holde frø og måtte fugtig ved at give en smule vand morgen og aften. Frø / spirer må ikke tørre ud.

6
Efter cirka 5 dage har spirerne fået grønne blade. Nu kan du høste de modne spirer ved at klippe dem af 1/2 cm over måtten. Du spiser kun stængler og blade.

Spirer i alle retter
Du kan nyde dine hjemmedyrkede spirer i al mad.
Spirer er mest lækre, når du bruger dem rå i maden. Det kan du gøre, fordi du har holdt høj hygiejne under hele dyrkningen. Der er, derfor jeg har lagt vægt på vask af diverse ting og hænder og brug af rent vand til dyrkningen. Når du høster spirerne kan du med fordel skylle dem i rent vand igen, dryppe dem af og nu er de klar til maden.
Spirer af kløver og ært er milde og derfor lækre i smoothies, salater, wraps, sandwich og pynt på lune retter. Mizunaspirer er mere krydrede i smagen og derfor bedst i salater, wraps og som pynt på rugbrødsmaden. Du kan finde inspiration til mad med spirer i min opskriftsamling.