FUGTIGHED TIL SPIRER

Fugtighed til spirer FRISKE SPIRER
FUGTIGE SPIRER ER GLADE SPIRER

Det vigtigste element i spiredyrkning er, at dine spirer er konstant let fugtige, men ikke direkte våde. Balancen er nem at opnå.

FUGTIGE SPIRER UDEN JORD

Ude i naturen holder jorden på fugten omkring den lille plante. Spirer dyrkes derimod uden jord. Det kaldes aeroponisk plantedyrkning eller aeroponiske planter.

Det interessante er, at planter på det unge spirestadie ikke har brug for jord for at trives. Spirer får deres næring fra frøet, og jordens evne til at holde planterne fugtige, kan du opnå ved at skylle spirerne hver dag i en veldesignet spirebakke.

En godt designet spirebeholder gør det nemt for dig at opnå den rette fugtighed til dine spirer. Spirebeholderen skal være designet til både at holde på fugten, dræne for overskydende vand og lade frisk ilt komme til spirerne.

SKYL HVER DAG

Når du har en god spirebeholder, skal du kun tænke på at skylle dine spirer morgen og aften. Beholderen sørger for resten.

I meget varmt vejr kan det ske, spirerne har brug for at blive skyllet både morgen, middag og aften for at holde sig fugtige. Det skyldes, at varme og tør luft  får vand til at fordampe hurtigere.

Du finder flere smarte tricks til at gøre spiredyrkning endnu nemmere året rundt i bogen, FRISKE SPIRER – En Guide til spiring.

STILLESTÅENDE VAND

Spirer trives med høj luftfugtighed. Spirer bliver derimod dårlige, hvis de ligger i vand, rødderne står i stillestående vand eller spirerne vokser for tæt.

Spirer kan komme til at ligge i vand, hvis du glemmer at dryppe dit spireglas af efter hver skylning. Det kan også ske, hvis
du bruger spireglasset til opbevaring af spirer på køl.

Spirerødderne kan komme til at stå i stillestående vand, hvis du glemmer at tømme den nederste vandbakke i din beholder efter
hver skylning.

Spirer kan vokse for tæt, hvis du har kommet for mange frø i din spirebakke. Det giver dårlige spirer, fordi dine spirer ikke kan slippe af med overskydende fugt og varme og der ikke kan komme frisk ilt til spirerne.

DEN RETTE FUGTIGHED

Du kan se på dine små planter, når fugtbalancen i spirebakken er optimal.
Balancen er ideel hvis:

Spirerne vokser støt
Spirerne dufter friskt
Rødderne er hvide
Bladene er friske
Spirerne er sprøde

Når du følger ovenstående tips, opnår du nemt den rette fugtbalance.

< TRIN 5
MERE OM SPIRER
TRIN 7 >
Vil du dyrke din sundhed FRISKE SPIRER