FRØMÆNGDE

DEN RETTE MÆNGDE SPIREFRØ

Den rette maengde spirefroe til dyrk selv spirer FRISKE SPIRER


AFMÅLING AF SPIREFRØ

Dine spirer vokser bedst, når der er balance mellem mængden af 
spirefrø og spirebeholderens størrelse. Det er nemt at opnå med
et par tips til frømængde.

FOR MANGE SPIREFRØ

Hvis der er for mange frø i din spirebeholder, kan dine spirer ikke
 komme af med overskydende fugt og varme. Små frø kan endda blive ‘lukket inde’ i en lomme af vand mellem klumpende frø og derved blive kvalt af iltmangel. Ventilationen i bakken bliver også dårligere af for mange frø, hvilket giver et dårligt klima i beholderen.

FOR FÅ FRØ

Hvis der er for få frø i spirebeholderen, tørrer frø og spirer nemt ud. Det skyldes, at fugt nemmere fordamper, hvis der er stor afstand mellem frø og spirer. Selv ganske lidt udtørrede spirer har svært ved at genvinde deres 
sunde tilstand, selv efter de er blevet genfugtet.

DEN RETTE MÆNGDE SPIREFRØ

Så for mange spirer i en bakke er lige så uheldigt som for få.
 Hvordan opnår du den perfekte balance? Med tiden og erfaringen lærer du, hvor mange spirefrø, der skal i
 din bakke for at få den bedste balance.

Har du allerede købt en spirebeholder, får du 
lige en nem fingerregel: Dine spirefrø skal max dække 3/4 af bunden i spirebeholderen. Frøene
 skal altid ligge i ét lag uanset frøtype, når du afmåler dem. Bemærk at frømængden varierer efter beholder og frøtype.

FRØOVERSIGT I MANUAL

Køber du din spirebeholder i FRISKE SPIRER shop, får du altid en lille manual med i pakken. Jeg har lagt en oversigt med frømængde  i manualen for at gøre det ekstra nemt for dig. Oversigten viser hvor mange af hver type spire, du skal bruge i den købte beholder.  
Manualen giver dig også andre gode tips til dine spirer i den specifikke beholder.

SPIREBOGEN

Ønsker du at lære alt om dine spirer hurtigt og nemt? Så er bogen ‘FRISKE SPIRER – En Guide til Spiring’ for dig. Den giver dig 
en komplet A-Z til dine spirer. Når du har læst bogen, ved du, hvordan du afmåler og dyrker vellykkede spirer året rundt.

Acceptér cookies og nyd den fulde blogoplevelse Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk