Fennikelspirer
 
 

SUPPER MED LUNE SPIRER

HJEMMEDYRKEDE VITAMINER

 

Ærtespiresuppe fyldt med rå proteiner

En klassiker med et helt nyt tvist
1 person
 
5 spsk Ærter
2 dl soya-, ris- eller skummetmælk
8 cashew- eller hasselnødder
3 spsk Livets Olie eller Udos Choice
Salt
Peber
 
Trin for trin
Ærterne lægges i blød i 4 timer og spires i 3-4 dage til spiren er 1.5 cm lang
Mungbønnerne lægges i blød i 12 timer og spires i 3-4 dage til spiren er 1.5 cm lang.
Skyl spirerne grundigt og fjern frøkapslerne for sødere bedre smag. Hvis du ønsker flere fibre lader du dem dog bare blive siddende.
Blend alle ingredienser undtagen et par spirer. Hæld straks suppen op i en skål og servér med et par spirer til pynt på toppen.
Tip Du kan tilsætte let kogte Kikærtespirer eller rå Grønne linsespirer, hvis du ønsker mere smagsvariation, fylde og mæthed.

 

Tomatsuppe med solsikkespirer

En kendt suppe på en ny måde.Tomatsuppe med solsikke spirer
2 personer
 
6 modne tomater af medium størrelse
1 forårsløg
1 gulerod
½ frisk middelstærk chili
3 spsk smuttede mandler
2 store soltørrede tomater
Urtesalt og frisk peber
3 glas vand
Grøntsagsbouillon tilpasset mængden af vand
 
Trin for trin
Solsikke med skaller lægges i blød i 8 timer og dyrkes i 9-10 dage til deres blade folder sig ud.
Hele røde linser lægges i blød i 4 timer og spires 2-3 dage til de viser en lille hvid spire på op til 1 cm.
Læg de soltørrede tomater i blød i varmt vand to timer, inden du begynder på retten. Når retten tilberedes, så overhældes de friske tomater først med kogende vand og skindet fjernes. Hæld vandet fra og kom de nu bløde, soltørrede tomater, flåede tomater mandler, chili og gulerødder i blenderen. Blend til massen er glat.
 
Fyld en gryde med 2 glas vand. Tilsæt grøntsagsbouillonen. Bring vandet i kog. Tilsæt de blendede grøntsager. Tilsæt det tredje glas vand og lad koge under låg i cirka 20 minutter. Imens hakkes forårsløg og solsikkespirer meget fint. Gem et par spiretoppe til pynt. Hæld de hakkede forårsløg i gryden. Kog det hele i yderligere 5 minutter. Sluk for varmen.Tilsæt de hakkede solsikkespirer og linsespirerne. Smag til med salt og peber og lad suppen trække i et par minutter. Server i skåle med pynt af spiretoppe.
Tip Hvis du vil have mere fylde i retten, kan du tilsætte Kikærtespirer eller Linsespirer. De kan enten blendes eller tilsættes hele.

 

Ærtespiresuppe

En rå suppe med masser af proteiner.
1 person
 
5 spsk Ærter
2,5 dl yoghurt naturel af mælk eller soya
1 håndfuld friske mynteblade
½ avocado
50 gram smuttede mandler
Salt og peber
 
Trin for trin
Ærterne spires i 3-5 dage til spiren er 1,5 cm lang. Smut derpå de gennemsigtige skaller af, mens spirerne ligger i en skål med vand. Derpå er spirerne klar til retten.
Blend alle ingredienser sammen undtagen et par mynteblade, som bruges til pynt. Retten er klar straks.
Tip Du kan erstatte yoghurten med vand. Du kan erstatte eller kombinere Ærterne med Mungbønner eller Linser efter lyst.

 

Spiresuppe

Lun vintersuppe med spirede bønner og linser.Suppe med spirede bønner og linser
 
  2 spsk Mungbønner
  1 spsk Grønne linser eller Røde linser
  1  fed hvidløg
  1  stor gulerod
  2  spsk flåede tomater
  ½  jordskok
  ½ forårsløg
  1½  terning grøntsagsboullion
  3 kopper friskt vand
  1 spsk brune ris
  3  blade frisk oregano
  1  grovbolle
 
Trin for trin
Læg Mungbønner og Grønne linser i blød i 8-10 timer og dyrk i 3-4 dage til de har fået en spire på 1½ cm.
Røde linser skal kun ligge i blød i 4 timer og spires i 2-3 dage til de får en spire på ½ cm.
Kog risene til de er halvt færdige i en separat gryde. Skyl og snit alle de friske ingredienser i ventetiden. Hæld risvandet fra. Hæld nyt vand i gryden og tilsæt boullionterning og presset hvidløg. Bring til at koge og tilsæt grøntsager og tomat. Kog til grøntsager og ris er så møre som ønsket. Skyl spirer og blade af oregano. Tag suppen af varmen. Tilsæt spirer og oregano og rør forsigtigt et par gange. Lad suppen trække i ti minutter.
Servér med et enkelt friskt blad af oregano til pynt sammen med en frisk grovbolle.

 

Asiatisk kokossuppe med spirer

En klassiker fra Østen med friske spirer
1 person
 
1 gulerodKokossuppe med bønnespirer
2 forårsløg
1/2 fed hvidløg
2 stilke frisk koreander
1 terning hønsebouillon
2 spsk friskrevet ingefær
1 knivspids grøn karrypasta
1/2 lille dåse kokosmælk
 
Trin for trin
Mungbønner og Linser lægges i blød sammen i 8-10 timer og dyrkes i 3-4 dage til spiren er 1 cm lang.
Skær gulerødder og forårsløg i tynde skiver. Finhak hvidløg og ingefær. Pluk korianderbladene af stilkene.
Kom 2 middelstore glas vand i en gryde og tilsæt bouillonterning. Bring i kog, tilsæt hvidløg og ingefær og kog i 5 minutter. Skru ned for blusset. Tilsæt gulerødder, forårsløg, kokosmælk og karrypasta. Lad småsimre i 5 minutter. Sluk varmen, tilsæt 4/5 af spirerne og lad retten trække et par minutter.
Anret i en skål med koreanderblade og et par spirer på toppen.
Tip Du kan erstatte nævnte spirer med eller tilsætte ekstra Kikærtespirer og/eller Røde linser til retten for mere fyld.

FRISK SUPPE MED SPIRER

Frisk og fuld af vitaminer
 
5 spsk solsikkefrø med skaller
2 spsk sesam- eller græskarfrø
1 spsk revet ingefær
200 gram gulerødder
2 spsk kokosmælk (75 gr)
2 dl grøntsagsbouillon
½ hakket løg
1 fed hvidløg i skiver
2 stilke forårsløg
1 tsk neutral skyr til pynt
Olie eller kokosfedt til stegning
Saft af ½-1 limefrugt
Salt

Læg solsikkefrøene i blød i 8 timer og dyrk i 7-9 dage til de får blade. Læg de færdigdyrkede spirer i en skål med vand og fjern skallerne. Du kan evt klippe et par toppe af og bruge dem som pynt. Hele resten af spiren inkl rødder bruges i suppen. Læg sesam eller græskarfrø i blød i 1 time. Hæld vandet fra.
Skræl gulerødder og skær i mindre stykker. Sautér gulerødderne 5-10 min til lige inden de får farve i lidt olie i en varm gryde. Kom løg, hvidløg og ingefær i gryden og varm dem op i et par minutter. Hæld bouillon på, og lad koge under låg i 15 minutter. Tilsæt forårsløg, sesam- eller græskarfrø og kokosmælk og kog i yderligere 5 minutter. Blend suppen med en stavblender, og kom spirerne i 2 minutter inden du slukker. Kog igen i 3 minutter, og smag til med limesaft og salt.
Pynt med skyr og solsikkespiretoppe og servér straks.
Tip Hvis du ønsker mere smag, kan du tilsætte chili.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Broccolicpirer
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub