Spireskål
 
 
 
 
 
 
 Fennikelspirer
 

 

HJEMMELAVET SPIRESKÅLSpireskål

En hjemmelavet spireskål er en billig men ikke helt nem metode til at dyrke spirer.
Spireskålen for dig, der dyrker spirer en enkelt gang for at se, hvad der sker i spiren. Når du er faldet for små, charmerende planter, vil du opdage, spiring er sjovere og nemmere med en rigtig spirebeholder.

Pris

En hjemmelavet spireskål koster ikke mere end den pose økologiske linser, du bruger til spirerne. Det er, fordi skålen kan være en af de små porcelæns- eller glasskåle, som findes i alle køkkener.
 
Jeg anbefaler, at du bruger et stykke økologisk eller økocertificeret klæde af hamp eller hør. Det afgiver ingen uønskede stoffer til dine spirer og den type stof tåler den konstante fugt langt bedre end bomuld.
 
Og vandet? Ja, det er jo næsten gratis, så...


Kapacitet

Afhængig af skålens størrelse, kan skålen rumme et par håndfulde udvoksede linsespirer.
 
 

Brugervenlighed

En hjemmelavet spireskål er en hurtig måde at få spirer for både små og store spireelskere. Den er ikke en af de nemmeste spiremetoder, men en spireskål vinder på, at alle har materialerne i hjemmet.
 
Det kan være svært at holde viskestykket/klædet konstant fugtigt specielt i varmt vejr. Hvis stoffet tørrer ud, så tørrer spirerne også ud. Det betyder, at spirerne ikke lykkes. Du kan dog gøre noget ret smart for at holde klædet fugtigt:
 
  1. Vrid klædet op i koldt, rent vand. Læg det stramt over skålens åbning.
      Klædet må ikke røre spirerne, for så tørrer de ud.
 
  2. Stil beholderen ovenpå en tallerken med vand og lad klædet være i
      kontakt med vandet.
 
  3. Stoffet suger nu stille og roligt vandet fra tallerkenen efterhånden, som
      vandet i stoffet fordamper. Dermed er stoffet hele tiden fugtigt.
 
Hvis du har svært ved at holde stoffet stramt over skålens åbning, kan en kraftig elastik ovenpå stoffet rundt på den øverste yderkant af skålen hjælpe til at holde stoffet på plads.
 
 

Varianter

Skålmetoden er kun velegnet til at dyrke de nemmeste spirer som bælgfrugter og de store korn, der kun skal spire i fire dage.
 
Frø falder nemt ud af skålen under skylningen.
Kerner med skaller bliver filtret sammen, hvis du ikke bruger metoden, som er beskrevet i spirebogen.

Hvis du vil dyrke alle sorter af spirer med succes, så anbefaler Friske Spirer en af de præfabrikerede spirebeholdere i oversigten til venstre.

 

Kvalitet

Den afhænger af dit valg af materialer. Vælg dog altid porcelæns- eller glasskåle. plast, metal eller andet kan afgive uønskede stoffer til dine spirer.
 
 

Vægt

Vægten på din hjemmelavede spirebeholder afhænger af valget af materialerne.
 
 

Størrelse

Størrelsen afhænger af, hvor en skål du vælger. Friske Spirer anbefaler en  men skål til cirka en liter. Hvis du vælger større skåle, så er det sværere at skylle spirerne uden at beskadige dem.
 
 

Udseende

Løsningen er ikke ligefrem køn, medmindre du har chikke designskåle og flotte viskestykker eller køber et stykke stilrent hør- eller hampklæde til formålet.
Men skidt med det. Nu er du i gang med at dyrke dine egne spirer!
 
 

Vejledning til spireskaal

Forhandler

Du kan bruge en skål af glas eller porcelæn fra dit køkken
og et helt rent viskestykke gerne af hør eller hamp.
 
 

Spirerne

Jeg giver denne beholder 1 ud af 5 spirer.
 
En hjemmelavet skål er velegnet til dig, som bare gerne vil prøve at dyrke spirer en enkelt eller to gange, inden du falder for de sunde små skud. Derefter får du langt bedre resultater af din spiredyrkning, hvis du køber en rigtig spirebeholder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Broccolicpirer
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub