RØDKÅL SPIRER

Brassica oleracea
 
__ Økologiske Rødkålfrø





______
Spirede Rødkålfrø
 
 
 
 

______
Økologiske Rødkålspirer
 
 
 
 

______
Rødålfrø til spirer ____

  FRØ     

  3 DAGE

  6 DAGE

KØB FRØ

SMAG  •  SPISELIGE DELE

Rødkålspirer smager af rå rødkål, men smagen er
mere kraftig end udvoksede rødkål.

Rødkålspirer er broderen til Pinkkålspirer. Derfor minder
smagen så meget om hinanden, men hvor Pinkkål er
mere lys i farven og mere mild i smagen er Rødkål
mørkere og mere kraftig.

Du vil opleve, at alle kålspirer (og visse andre spirer) får
hvide fimrehår på rødderne. Denne type rødder hedder
rodhår og er helt hvide. De udvikles fra 2. dagen af
spiringen og ligner mug til forveksling,
men rodhår er naturlige og spiselige.

Dyrker du spirerne i en BergsBioSalad, vokser rødderne
ned gennem hullerne, så de er nemme at klippe fra, når
du høster spirerne. Jeg har givet ideer til mad med
rødderne under Opskrifter.
 

NÆRING

Vitaminer A, B, C, E, K   
Mineraler Kalium, Jern, Kalcium, Magnesium, Zink, Fosfor 
Protein 2% - fordi spirer består af 75% vand
 

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Rødkålfrø er i princippet de samme som Rødkålshavefrø.
Rødkåls spirefrø er derimod 100% økologiske og ikke
bejdsede - svampebehandlede.
 
Rødkålspirer dyrkes altid, til de folder deres smukke,
kraftigt violette kimblad ud. Hvis dine spirer er hvide eller
lyse i bladene, skal spirerne bare have lidt mere lys
(men ikke i direkte sollys).
 
Rødkålsspirer bliver 15-16 cm lange fra rodspids til bladtop.
 

OPSKRIFTER MED RØDKÅLSPIRER

Ideen med at spise spirer er for mange at få glæde af
spirernes høje næringsindhold. Det gør du bedst ved at
spise dine Rødkålspirer rå, fordi vitaminer, protein og
antioxidanter er meget varmefølsomme.
De fine, sarte spirer bliver også - skal vi kalde det 'mindre
elegante', hvis de bliver varmet op.

Til din glæde kan jeg afsløre, at Rødkålspirer smager
skønt i deres rå form. Du kan bruge dem i alle retter, hvor
rødkålssmag er velkommen.

Jeg bruger dem gerne i råkost med revne gulerødder,
grøn salat og let ristede pinjekerner. Reelt sætter kun din
fantasi grænsen, for rødkålsspirer er lækre i alle retter,
hvor du ellers ville bruge rødkål eller pynte med rødkål.

Vil du kun bruge toppe og stængler i dine retter, kan du
klippe rødderne fra og blende dem ind i dips...eller du kan
stille din lille sult med dem, imens du laver mad.
 

     UNIKKE TIPS TIL DIG

          Indtast koden fra dine Friske Spirer frø

        på den lukkede kundeside og læs

         de unikke tips til spiresucces 

PIL
Spirefans

     ØKOLOGISKE FRØ

      Du kan finde økologiske

                pink & rødkål spirefrø
                          i shoppen

Spirepil
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub