RØDE LINSE SPIRER

Lens culinaris
 
__ Røde linser





______
Røde linsespirer
 
 
 
 

______
Økologiske linsespirer
 
 
 
 

______
Økologiske røde linser ____

  LINSER  

         1 DAG

      3 DAGE

KØB LINSER

SMAG  •  SPISELIGE DELE

Røde linsespirer dyrkes af en anden type linser end dem,
du normalt køber i butikkerne. Når de bruges til
spiredyrkning skal linserne være hele, mens dem i
butikkerne typisk er flækkede.
 
Spirede røde linser smager af frisk iceberg med et strejf af
ganske let kogte røde linser. Som spirer er de sprøde og
friske uden den lidt melede konsisens, som du kender fra
kogte røde linser.

For at få den mest sprøde og elegante smag, spises linserne
rå, når de små hvide spirer på linserne er max 1-1,5 cm lange. 

Du kan spise hele spiren inkl den brunlige, tynde frøkapsel.
Frøkapslen er fuld af fibre, men den delikate linsesmag
kommer mest frem uden frøkapslerne.

Linserne kaster ofte selv de tynde frøkapsler under væksten.
Alternativt falder de af, når du skyller spirerne i en stor skål
vand lige inden du spiser dem. 
  

NÆRING

Vitaminer A, B2, B3, B5, B6, B9, C    
Mineraler Kalium, Jern, Fosfor    
Protein 5% - målt ift at spirer består af 75% vand
 

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Røde linser er små - kun 5-6 mm i diameter. Den tynde
frøkapsel er brunlig og under den er linsen smukt
laksefarvet. Linser får to hvide spidser. Den ene er roden.
Den anden er stænglen. Stænglen er helt hvid inde ved
linsen og bliver lidt grønlig i spidsen efter 2-3 dage.

Den grønne spids betyder, at planten er ved at udvikle
blade. Jeg anbefaler, du spiser spirerne, inden linserne får
tydelige blade. Når linsespirer får blade, bliver deres smag
knap elegant. Uden blade er smagen let og lækker.
 

OPSKRIFTER MED RØDE LINSESPIRER

Alle Linsespirer har en let smag, men røde linser giver den
mest neutrale smag af linse. Den fine smag betyder,
de er nemme at bruge i alle grønne retter, fordi de påvirker
smagen meget lidt.
 
Linser har meget protein. Jeg finder dem selv ret lækre i
grønne proteinsmoothies mixet med frugt og grøntsager.

I varme gryderetter rører jeg dem i kort inden servering
for at bevare dem sprøde og af hensyn til deres
varmefølsomme vitaminer og antioxidanter.

    DYRK DINE SPIRER

    Indtast koden fra dine Friske Spirer frø

  på den lukkede kundeside og læs

  de gode tips til dyrkningen  

PIL
Spirefans

LYNSPIRER

Find spirer som er

klar på 2-5 dage

til ivrige sjæle

Spirepil
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub