PINKKÅL SPIRER

Brassica oleracea acephala gongylodes
 
__ Økologiske Pinkkålfrø





______
Spirede Pinkkålfrø
 
 
 
 

______
Økologiske Pinkkålspirer
 
 
 
 

______
Pinkålfrø til spirer ____

   FRØ     

  3 DAGE

  6 DAGE

KØB FRØ

SMAG  •  SPISELIGE DELE

Pinkkålspirer smager af rødkål, men smagen er
mere rund end hos rødkål. Pinkkålspirer er
dyrket af pink glaskål, som er en søster til rødkål.
Derfor minder smagen så meget om hinanden.
Næringsmæssigt indeholder pinkkål- og rødkålspirer
også de samme næringsstoffer.

Alle kålspirer får rodhår. Disse hvide fimrerødder viser
sig allerede fra 2. dagen af spiringen. Rødderne kan
godt ligne mug til forveksling, men de er helt naturlige
og spiselige.
 
Rødderne er fulde af plantefibre. Du kan blende dem
ind i dips, hvis du foretrækker det og kun bruge toppene
i dine salater.
 

EN KRUKKET SPIRE

Pinkkålspirer skal dyrkes alene i spirebakken. 'Alene' vil
sige, at der hverken skal vokse andre typer spirer i dine
bakker over eller under bakken med pinkkål.
 

NÆRING

Vitaminer A, B, C, E, K   
Mineraler Kalium, Jern, Kalcium, Magnesium, Zink, Fosfor 
Protein 2% - fordi spirer består af 75% vand
 

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Pinkkålfrø er runde og ret små. Når du dyrker spirer af
kvalitetsfrø, er frøene lige store nok til ikke at falde ud
gennem rillerne i din spirebakke.
 
Pinkkålspirer dyrkes altid, til de folder deres små violette
kimblad ud. Når spirerne har fået blade, er de ca 10 cm
høje. Rødderne er 5-6 cm lange, så i alt er spirerne fra
rodspids til bladkant 15-16 cm.

Hvis dine spirer er meget lyse i farven, savner dine spirer
lys. I så fald kan du stille spirebeholderen lidt lysere
(men ikke i direkte sollys). Efter en dags tid er spirerne
flot violetgrønne, fulde af klorofyl og antioxidanter.
 

OPSKRIFTER MED PINKKÅL SPIRER

Pinkkålspirer bør spises rå for at du får fuldt udbytte af
deres næringsstoffer. Det er, fordi vitaminer, protein og
antioxidanter er meget følsomme overfor varme.
Desuden bliver pinkkålspirer som slatten salat, hvis de
bliver varmet op. Behøver jeg sige mere? ;)

Rå Pinkkålspirer smager heldigvis herligt af rødkål.
Du kan bruge dem i alle retter, hvor lidt rødkålssmag er
velkommen og du gerne vil have mere farve.

Jeg bruger dem gerne i råkost, salater, sandwich eller i
rawfood wraps. I varm eller lun mad kan du vente med
at tilsætte spirerne, indtil retten sættes på bordet.

Foretrækker du at servere spirer uden de karakteristiske
rødder, kan de klippes fra, når du høster spirerne.
Rødderne kan i så fald blendes i grøntsagssmoothies
eller i grove grøntsagsdips...eller du kan smugspise dem,
imens du laver mad til at stille den lille sult.
 

      TIPS TIL DIG

          Indtast koden fra dine Friske Spirer frø

        på den lukkede kundeside og læs

         de gode tips til dyrkningen  

PIL
Spirefans

    ØKOLOGISKE FRØ

     Du kan finde økologiske

                    pinkkål spirefrø
                        i shoppen

Spirepil
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub