Fennikelspirer
 
 

OVN OG GRILL MED SPIRER

GRILLMAD MED FLERE FARVER

 

Laks med karse- og radisespirer

En lun ret med farverige spirer.
2 personer
 
1 tsk Karsefrø
1 gram fersk laks
1 håndfuld friske spinatblade
2 både citron
olivenolie
Salt
Peber
Yoghurt naturel
Citronsaft af ¼ citron
1 tsk frisk peberrod
 
 
Trin for trin
Karsefrøene lægges i blød i ½ time og dyrkes på vat på en tallerken i 6-7 dage til 1. blad foldes ud.
Kinaradise eller Rosenradisefrøene lægges i blød i 8 timer og dyrkes i spirebakke i 6-7 dage til 1. blad foldes ud.
Klip de kraftige rødder af radisespirerne og vattet fra Karsen. Skyl spirerne fri for frøkapsler og de er klar til retten.
Smør laksen med olie og drys med salt og peber. Bag den i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter eller til den er mør.
Imens laksen er i ovenen piskes yoghurt, citronsaft og peberrod sammen,
Anret den bagte laks på to tallerkener med spinatblade og spirer og læg en citronbåd på hver tallerken. Hæld dressing ved og servér.
Tip Du kan erstatte spinatbladene med Endivespirer eller Rucolaspirer.

 

Indiske gulerødder med spirede ærter og bukkehornsspirer

En smagfuld ret med spirer og indiske minder.
1 person
 
2 spsk Ærter
2 spsk Kikærter
3 gulerødder
½ dl kokosmælk frisk eller på dåse
60 gram brune ris
1 fed hvidløg
1 lille skarlotteløg
½ dl mild korma curry på glas fra supermarkedet
olivenolie
Salt
Peber
 
Trin for trin
Ærterne lægges i blød i 4 timer og dyrkes i 3-4 dage til de får 1,5 cm spire.
Kikærterne lægges i blød i 12 timer og spires i 4-5 dage til spiren er 1,5 cm lang
Bukkehornsfrøene lægges i blød i 8 timer og spires i 7-8 dage til 1. blad foldes ud.
Skyl de færdigdyrkede spirer, smut de gennemsigtige frøkapsler af ærterne og skyl frøkapslerne af bukkehornsspirerne. St til at dryppe af.
Skær gulerødderne i 5 mm tykke skiver og lad dem trække på tallerken med salt i 20 minutter. Børst saltet af og pensl med olien. Bag dem i ovnen på bagepapir i 15 minutter ved 200 grader.
Risene koges i 20 minutter eller til de er møre. Kom koma curry og kokosmælk i en gryde og kog op. Tilsæt hakkede løg, hvidløg, kikærter og ovnbagte gulerødder. Kog i 5 minutter. Vend sukkerærtespirer og bukkehornsspirer i retten, hæld op i en skål og servér straks.
Tip Du kan tilsætte hakkede koreanderblade for mere smag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Broccolicpirer
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub