OPSKRIFTER

SPIRER I KOLDE OG VARME RETTER

Spireropskrift til børn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dips
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dessert med spirer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Omelet med spirer
Spirer er lækre i salat, juice, smoothie, suppe, brød, sandwich,
wok- og gryderetter. Kort sagt kan du bruge spirer i alle typer opskrifter.
 

SMAG I SPIRER

De over 40 sorter af spirer har hver deres egen smagsnuance.
Nogle spirer har en kraftig krydret smag, mens andre er sødlige
eller har en meget fin smag. Derfor giver jeg forslag til navngivne
spirer i hver opskrift samt mulige alternativer.
 

FARVER I SPIRER

Spirernes farver varierer fra hvid til lys grøn, mørkere grøn,
lyserød og over i violet. Fælles er, at de alle er små,
naturlige kunstværker. Derfor vil du bemærke at spirer
både kan bruges blandet i retten og som pynt.
 

STØRRELSER AF SPIRER

Spirer af korn, pseudokorn, bønner, ærter og linser vokser
kun til dobbelt størrelse under dyrkningen. Spirer af kerner,
grøntsags- og krydderurtefrø vokser op til 15 gange det
tørre frø. Derfor er der stor forskel på mængden af frø
versus bønner, linser og ærter i hver opskrift.
 

RÅ ELLER VARME SPIRER

Spirer er fulde af vitaminer, mineraler, enzymer, proteiner
og antioxidanter. Næringsstoffer, som ændrer struktur eller
koges ud ved opvarmning af spiren. Derfor er opskrifterne
baseret på at spirerne opvarmes meget lidt eller slet ikke.
Smoothies med spirer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Salater med spirer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sandwich med spirer 
 
 
 
 
 
 
 
Drinks med spirer
 
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub