Fennikelspirer
 
 

OMELET OG ÆGGEKAGE MED SPIRER

MORGEN, FROKOST, AFTEN

 

Scrambled eggs med solsikkespirerScrambled eggs - Røræg med spirer

1 person
 
1 tsk Karsefrø
1-2 friske æg
1/4 grøn peberfrugt
Salt og peber
 
Spred karsefrøene ud på et tyndt lag økologisk vat og gennemvæd vattet, så frøene ligger 'i blød' på det. Hold derefter vattet let fugtigt men ikke vådt de næste 5-6 dage til karsespirerne har fået blade. 
Læg solsikkefrøene i blød i 8 timer og lad dem spire i 7-9 dage, til de får blade.
Læg de færdige solsikkespirer i en skålmed vand og fjern skallerne. Rødderne kan spises. Karsen klippes af et par mm over vattet.
Pisk æggene sammen med krydderierne. Skær peberfrugten i tern. Steg æggene på middel varme og rør forsigtigt rundt. Kort inden æggene er færdige, kan du vende peberfrugtstykkerne i, så de bliver lunet.
Anret det hele på en tallerken og nyd straks.
 

Omelet med vitaminrige spirer

2 personer
 
2 spsk Broccoli, Kløver og/eller Rapsfrø
1 tsk Kinaradisefrø
3 æg
2 æggehvider
¼ grøn peberfrugt
Salt
Peber
2 tsk olie
1 fed knust hvidløg
1 finthakket skalotteløg
50 gram friske spinatblade
1 knivspids tørret chili
 
Trin for trin
Grønne linser lægges i blød i 8 timer og spires i 3-4 dage til spiren er 1,5 cm lang.
Broccoli, Kløver og Raps blandes og lægges i blød i 8 timer og dyrkes i 6-7 dage til 1. blad foldes ud.
Kinaradisefrø lægges i blød i 8 timer og dyrkes i 6-7 dage til 1. blad.
Skyl alle spirerne til frøkapslerne er væk. Skær evt de kraftige rødder af Broccoli, Raps og Kinaradise og hak rødder og spirestængler meget fint til retten. Gem spiretoppene.
Pisk æg og æggehvider med salt og peber. Varm olien i en lille pande og steg hvid- og skalotteløg samt spinatblade heri. Krydr med chili. Kom linsespirer samt de hakkede dele af spirerne i panden. Hæld straks æggemassen over, rør let rundt og bag omeletten ved jævn varme. Løft æggemassen med en spatel rundt i kanten og lad den stivne.
Pynt med spiretoppene og retten er klar.
Tip Du kan skifte Grønne linser ud med Røde linserMungbønner eller Ærter.

 

Omelet med bønnespirer, spinat, forårsløg og tomater

En traditionel omelet med overraskelse af spirer
2 personer
 
2 æg
100 gram frisk spinat
1 skive groft rugbrød
2 cherrytomater/1 stor tomat
1 stængel forårsløg
Kokosolie
Salt/Peber
 
Trin for trin
Læg linser/mungbønner i blød i 10 timer og dyrk dem derpå til de får 1,5 cm spire.
Skyl spirerne og grøntsagerne grundigt. Lad dryppe helt af. Snit spinat, forårsløg og tomater fint.
Slå æggene ud i en melblander og ryst godt sammen med salt og peber. Varm panden og kom lidt olie på. Hæld massen ud på panden, tilsæt spirer og grønt under omrøring, så det arbejdes ind i omeletten.
Servér straks med en skive ristet rugbrød.
Tip Du kan dyrke en teskefuld Rucolaspirer på vat ligesom Karse og bruge dem som pynt ovenpå retten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Broccolicpirer
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub