MAJS SPIRER

Zea mays 

__ Majs til spirer





______
Økologiske majsspirer
 
 
 
 

______
Økologiske majsblade
 
 
 
 

______
Økologiske majskerner til spirer ____

   KORN   

         4 DAGE

      10 DAGE

KØB KORN 

SMAG  •  SPISELIGE DELE

Majsspirer dyrkes enten til de små blade er 1-2 cm lange
eller til de får lange, smukke blade.
 
Som spirer spises hele spiren inkl kerne og rod. Kernen
er lidt fad i smagen, men lakridssmagen er allerede tydelig
i de unge blade. På spirestadiet får du gavn af de mange
antioxidanter ved navn polyphenoler, som ligger i majs-
kornenes gule skaller.

Hvis du dyrker majskernerne videre, til de får blade, bør du
kun spise selve bladene og stænglerne. På det stadie ligner
bladene hvedegræs - wheatgrass. Majsblade indeholder lige
så meget klorofyl, vitaminer, mineraler og antioxidanter som
hvedegræs, men bladene er tyndere, så du behøver ikke at
juice dem.

Når du dyrker majs til blade, klippes kornet med rødderne fra,
inden du spiser bladene. Blade og stængler giver dig en helt
anden smagsoplevelse. Nu smager de grønne blade af ærter
og stænglen smager af lakrids - ren slik for de sunde!
 

NÆRING

Vitaminer A, B, C, E, K   
Mineraler Kalium, Jern, Kalcium, Magnesium, Zink 
Protein 4% - fordi spirer består af 75% vand
 

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Majsspirer dyrkes af en speciel type majs. Spiremajskorn
i tør form 1x1,5 cm store. Selve kornet udvider sig en
anelse, når det suger vand og spiringen begynder.

Hvert korn får 2-3 lange, hvide rødder, som bliver op til
8 cm under dyrkningen.
 
Bladet er tyndt og grønt med en lille spids for enden. Den
slanke stængel er enten grøn eller pink og bliver lysere
ned mod kornet. Bladene bliver op til 15 cm lange.
 
 

OPSKRIFTER MED MAJSSPIRER

Majsspirer som kun lige har fået 2 cm rødder og 1 cm
bladskud er gode i alle retter, hvor du normalt ville bruge
majsmel. Spirerne kan blendes til fint pulver og æltes ind
i bagværk eller i supper, som skal være lidt tykkere i
konsistensen.
 
Da de små blade allerede på det lille stadie smager af
lakrids, kan du knække bladene af og kun male korn og
rødder til mel. De små skud, kan du spise som snacks,
men du laver maden.
 
De lange blade smager af friske ærter øverst i bladet og
af stevia nederst i stænglen. Det gør bladene til en
delikat spise både i salater, som pynt på lakridsis eller i lun
lakridste.
 
KNAP Sande spirefans Købsknap
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub