SPIREGLAS

LAV DIT EGET SPIREGLAS

Spireglas
Det er sjovt for børn og voksne at lave et spireglas selv.
I kan dyrke mange forskellige spirer i glasset. Spirerne
kan I spise spirerne sammen til sidst.
 
 Materialer hjemmelavt spireglas
MATERIALER
20x20 cm hvidt tylstof
¼ liter syltetøjsglas med stor åbning
1 kraftig elastik
1-2 tsk økologiske spirefrø
1 dyb skål
 
 
 
1
Vask et syltetøjsglas og fjern labelen fra
ydersiden. Hæld eventuelt kogende vand
i glasset til sidst for at fjerne eventuel
lugt i glasset og rense det helt.
 
 Spireglas med spirefrø
 
2
Afmål dine økologiske spirefrø til
spireglasset. Frøene skal max fylde
1/10 af glasset i højden.

 
Lucerne spirefrø i blød Friske Spirer 
 
3
Hæld frøene over i et drikkeglas og
fyld det med køligt vand. Lad glasset
stå på køkkenbordet.
 
Frø skal ligge i blød i 8 timer.
Linser og Ærter skal ligge i 4 timer.
Mungbønner og Kikærter skal
ligge i blød i vandet i 12 timer.
 
 
 Hjemmelavet spireglas m økologiske spirefrø
 
 4
Tøm iblødsætningsvandet af drikkeglasset.
Fyld glasset igen og hæld frø og vand over
i spireglasset. Vask tyllet og elastikken
i hånden med opvaskesæbe.
Læg stoffet over glassets åbning
i et lag og fastgør med elastikken.
 
 
 
 5
Tøm det sidste vand fra spireglasset
ud gennem tyllet. Bank til sidst forsigtigt
på spireglasset, så frøene ikke ligger op
ad tyllet.
 
 
Hjemmelavet spireglas guide Friske Spirer
6
Stil spireglasset i skålen, så glasset
står i 45 grader vinkel. Sådan skal
glasset hver dag, til spirerne er klar.
 
Stil skålen med glasset på dit
køkkenbord ude af solen. Et
skyggefuldt hjørne i køkkenet
tæt på vasken er et godt sted.
 
 
Lucernespirer i hjemmelavet spireglas
7
Skyl spirerne to gange daglig i 10 sek
med køligt vand fra køkkenhanen. Lad
vandet dryppe fra efter hver skylning.

Du må godt ryste glasset blidt, så
spirerne fordeler sig i glasset.
Tøm også skålen for vand.

Derudover skal spirerne bare have
lov til at vokse, men du må godt tage
glasset op og se de smukke spirer.
 
 Hjemmelavet spireglas i skål Friske Spirer
8
Linser, Ærter, Mungbønner og Kikærter
er klar, når de har 1,5 cm hvid hale. Det
tager 2-4 dage dage.
 
Lucerne, Kløver og andre spirer skal
dyrkes til blade. Det tager 5-7 dage.
 

ALLE FRØ I SPIREGLASSET
?

Du kan dyrke mange forskellige spirer i dit 
hjemmelavede spireglas.

Kun Karse, Sennep, Chia og Rucola
kan ikke dyrkes i et spireglas. De skal
dyrkes på vat, fordi de danner gel.
 
Et spireglas er heller ikke optimalt til
Solsikkespirer. Solsikke har tykke
skaller og kraftige rødder. Derfor
kræver de mere plads, som du får
med en BergsBioSalad Spirekasse.

 
 

GODE FRØ TIL DIT SPIREGLAS

LUCERNE RADISE ÆRT RØD LINSE
Lucerne spirer pil Rosenradise spirer Aert spirer pil Økologisk linsespirer
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub