FENNIKEL SPIRER

Foeniculum vulgare
 
__ Økologiske Fennikelfrø





______
Spirede fennikelfrø
 
 
 
 

______
Økologiske Fennikelspirer
 
 
 
 

______
Fennikelfrø til spirer ____

  FRØ     

  4 DAGE

  9 DAGE

KØB FRØ

SMAG  •  SPISELIGE DELE

Fennikelspirer smager af en blanding af salat og sød
lakrids nærmest som bolcherne, Kongen af Danmark.
Du kan spise fennikelspiren inkl de tynde rødder og
lange slanke blade.
 
Når du bruger hele spiren betyder det, at spirerne holder
deres farver og friskhed i mange timer. Kun de frønnede
frøskaller kan ikke spises, da de er for hårde. Spirerne
kaster selv frøkapslerne under væksten, så de er nemme
at fjerne lige inden anretning.
 
 

NÆRING

Vitaminer A, C, B3, B6   
Mineraler Kalium, Jern, Natrium, Kalcium, Kobber,
Magnesium, Zink, Fosfor, Mangan  
Protein 2% - fordi spirer består af 75% vand
 

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Fennikelspirer dyrkes af fennikelfrø, som er tørret og
opbevaret skånsomt. Derved er spireevnen bevaret i
de let buede frø, grønlige frø. Fennikelspirer har et
elegant udseende. De bliver ca 10 cm lange og både
stængler, blade og rødder er slanke og aflange. Nogle
gange bliver Fennikelspirer lidt rødlige i stænglen og
bladet. Andre gange er de kun grønne og hvide. 
 
 

OPSKRIFTER MED FENNIKEL SPIRER

Fennikelspirerne er interessante mange kolde opskrifter.
Deres smag er lakridsagtig ligesom du kender den fra
friske fennikelknolde. Spirerne er lette i smagen og kan
ikke bære lakridssmagen i en ret alene.
Blander du lakridspulver eller saften fra lidt knoldfennikel
i retten, bliver fennikelspirer derimod et prik over i'et
med deres æstetiske skønhed. 
 
Du kan også bruge fennikelspirer i drinks, i lun te eller
som pynt på desserter, hvis teen eller isen først er smagt
til med lakridspulver.
 
fennikelkode fan Købsknap
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub