Broccolicpirer
 
 

SPIRER I GRØNNE DIPS OG RAW SNACKS

TIL FEST OG HVERDAG

 

Raw moussé med solsikkespirer

Chokolademoussé fyldt med solsikkespirer og raw kakao
2 personer
 Raw chokolademousse med spirer
5 mandler
½ moden avocado
½ banan
½ sød appelsin
2 spsk raw kakao
Rismælk
 
Trin for trin
Læg Solsikkefrøene i blød i 8 timer og spires i 8-10 dage til bladene foldes ud.
Læg mandlerne i blød i 2 timer i koldt vand.
Skyl spirerne grundigt og lad dryppe af. Fjern eventuelle skaller fra solsikkespirerne. Smut ikke mandlerne - der er mange gode stoffer i skrællen.
Kom alle ingredienserne - undtagen et par spiretoppe til pynt - i din blender. Tilsæt rismælk lidt efter lidt. Lad køre til konsistensen fin som traditionel chokolademoussé. Hvis den er for tyk, kan du komme mere rismælk i blenderen.
Hæld moussén i to flotte glas, pynt med et par spirer og servér straks.

 

Hummus med spirede ærter og kkærter

En klassiker med masser af spirer.
1-2 personer
 
9 spsk Kikærter
1 spsk tahin
1 fed hvidløg
2 tsk olivenolie
citronsaft
Salt
Peber
Knivspids tørret chili
 
Trin for trin
Kikærterne lægges i blød i 12 timer og spires i 4-5 dage til 1.5 cm spire.
Ærter lægges i blød i 4 timer og spires i 3-4 dage til 1.5 cm spire
Grønne linser lægges i blød i 8 timer og spires i 3-4 dage til 1,5 cm spire.
Skyl spirerne grundigt til sidst og lad dryppe af.
Kikærterne gives et kort opkog i 5 minutter. Lad kikærterne køle af. Pil hvidløget og kom alle ingredienserne undtagen krydderier og et par ærter/linser i en blender og lad køre til konsistensen er som grov mos. Smag til med krydderierne og kom over i en skål. Pynt med et par spirer og servér som spread til sandwich eller som dip til grøntsagsstave.
Tip Du kan erstatte de grønne ærter eller linserne med Mungbønner.

 

Dip med rapsspirer, lucernespirer og broccolispirer

Dip med spirer til fest eller hverdagssnack
1-2 personer
 Avokado spirer dip
1 spsk Rapsfrø eller Broccolifrø
1 fed hvidløg
1 stor moden tomat
1 moden avocado
1 rød eller gul peberfrugt
Nogle dråber citronsaft
Salt og peber
Kartoffelchips eller friske gulerods- og agurkestave
 
Trin for trin
Alle spirefrøene blandes, lægges i blød i 8 timer og dyrkes i 5-7 dage til de har udviklet 1. blad.
Skyl de færdige spirer grundigt, klip nogle af spirernes toppe fra og læg til side for pynt.
Hak de resterende spirer, peberfrugt og tomat meget fint.
Mos avokado og tilsæt presset hvidløg. Dryp lidt citron i blandingen for smagen og for at nedsætte iltningen af avokadoen.
Bland spirer, peberfrugt og tomat i avokadoblandingen.
Smag til med salt/peber. Pynt med spiretoppe og servér straks med chips eller stave af gulerod og agurk.
Tip Du kan alternativt bruge solsikke med skaller og/eller ærtespirer. Solsikke dyrkes i 7-8 dage. Ærterne dyrkes i 3-4 dage.
 

Frugtsalat med små solsikkespirer

En forfriskende og mættende frugtsalat med solsikkespirer.
1 person
 
½ sødt æble
½ banan
½ pink grape/appelsin eller 1 hel clementin
2 dl citronkærnemælk, mandel- eller rismælk
 
Trin for trin
Solsikkefrø med skaller lægges i blød i 8 timer og dyrkes derpå i 7-8 dage, indtil bladene folder sig ud og kaster skallerne af sig.
Træk spirerne op af spirebakken og skyl dem grundigt i en skål med vand. Skær skrællen af grape/appelsin, så alt det hvide er væk. Snit spirerne og frugterne i passende stykker. Kom dem i en skål med mælken og servér straks.
Tip Du kan bruge yoghurt natural blandet med frisk citron og en knivspids vanille som alternativ til de foreslåede drikke.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Fennikelspirer
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub