BROCCOLI SPIRER

Brassica oleracea
 
 
__ Økologiske Broccolifrø





______
Hjemmedyrkede Broccolispirer
 
 
 
 

______
Økologiske broccolispirer
 
 
 
 

______
Broccolifrø til spirer ____

  FRØ     

  2 DAGE

  6 DAGE

KØB FRØ

SMAG  •  SPISELIGE DELE

Broccolispirer spises rå, men smagen er mere markant
den broccolismag du kender fra rå broccoli. Smagen
ligner let kogt, sprød broccoli.
 
Broccolispirer får rodhår. Rodhår ligner mug til forveksling,
og er udtalte allerede efter 2. dages dyrkning. Rødderne
er helt naturlige og en del af Broccoliplantens natur.  
Hvis du nærstuderer spirerne, kan du se, at rødderne
kun sidder på den nederste del (selve roden) af spiren.

Lugt: Broccolispirer kan finde på at 'hørme', når
spirerne er små. Lugten kommer fra 3-4 dagen af
dyrkningen. Det er sulfaterne i spiren, der kommer
til udtryk og lugten er en helt naturlig del af processen.
Lugten forsvinder, når Broccolispirerne får blade.
Du kan skylle lidt ekstra med blide vandstråler for at
dæmpe lugten.
 
Du kan spise hele Broccolispiren inkl rødderne.
Du kan evt klippe rødderne fra, når du høster spirerne,
hvis du ønsker mere æstetiske retter. Rødderne kan
du gemme til din smoothie eller blende dem i hummus.
 
 

NÆRING

Vitaminer A, B, C, E, K   
Mineraler Kalium, Jern, Calcium, Magnesium, Zink, Fosfor
Bonusstoffer  Glucosinolater (GLS) og Isothiocyanater (ITC)
Protein 2% - fordi Broccolispirer består af 75% vand
 
 

STØRRELSE  •  UDSEENDE

Broccolifrø er runde og ret små. Bruger du kvalitetsfrø,
er frøene lige store nok til ikke at falde ud gennem
hullerne i din spirebakke efter iblødsætning.
 
Broccolispirer dyrkes altid, til de folder deres første
små kimblade ud. På det udvoksede stadie er de ca
10 cm høje ex rødder. Rødderne er 5-6 cm lange.
 
Oplever du, at den lille plante er gullig i bladene,
kan du stille spirebeholderen lidt lysere. Efter en
dags tid er de fint grønne og fulde af klorofyl.
 
Broccolispirer er søsteren til Rapsspirer. De to
spirer ligner hinanden meget. Så kan du ikke finde
Broccolifrø, er Raps et rigtig godt alternativ.
 

OPSKRIFTER MED BROCCOLI SPIRER

Broccolispirer spises helst rå for at bevare de fine
næringsstoffer og de varmefølsomme antioxidanter
som går under navnet, sulforafaner.

Heldigvis er rå Broccolispirer lækre i al rawfood og
andre grønne retter. Jeg bruger selv mine Broccolispirer
i salater, fyld i wraps og som pynt på lun mad.

Jeg skyller de sorte frøkapsler fra - der er fibre nok til
mig i spirerne ;) Rødderne spiser jeg typisk under
madlavningen, blender dem i smoothies eller bruger
dem i grove grøntsagsdips.
 

    DYRK DINE SPIRER

    Indtast koden fra dine Friske Spirer frø

  på den lukkede kundeside og læs

  de gode tips til dyrkningen  

PIL
Spirefans

KØB SPIREFRØ

    Du kan finde alle 

       dine økologiske spirefrø
                 i shoppen

Spirepil
 
                             Videoer                           SHOP                                                                                          Kontakt                          English
                             Bøger                              Blog                                        Facebook    Pinterest Friske Spirer    LinkedIn                          PR                                 SpireKlub